• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 Iulie , 2012

Nouă galerie de artă la Centrul Universitar Nord Baia Mare

Joi, 5 iulie a.c., a fost inaugurat un nou spaţiu expoziţional la Centrul Universitar Nord Baia Mare, într-un corp de clădire recent finalizat la sediul instituţiei din strada Victor Babeş. Evenimentul a fost prilejuit de vernisarea expoziţiei realizată de noua promoţie a Secţiei de Arte Plastice din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare.

 
 

Douăzeci de absolvenţi şi-au prezentat lucrările pe simezele noii galerii de artă care a fost gândit ca un spaţiu în care vor fi organizate în viitor numeroase expoziţii, manifestări artistice şi evenimente culturale. 

„E un dar pe care ni l-am permis, să spunem aşa, de comun acord cu conducerea universităţii pentru că în normativele de funcţionare ale specializării Arte Plastice se prevede existenţa unei galerii proprii pentru studenţi”, a afirmat prof. univ. dr.Nicolae Suciu, care a subliniat şi faptul că, pe viitor, noua galerie va servi şi unor schimburi culturale cu instituţiile culturale de profil din ţară şi străinătate.

Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat şi prof. univ. dr. ing. Dan Călin Peter, prof. univ. dr. Gheorghe Glodeanu şi conf. univ. dr. Delia Suiogan, precum şi “doctorii” în arte plastice, foştii profesori ai absolvenţilor din acest an, Laura Ghinea, Ioan Anghel Negrean şi Adrian Chira.

 

Ca de fiecare dată, expoziţia absolvenţilor reprezintă o încoronare a unei activităţi susţinute în anii facultăţii nu doar de studenţi, ci şi de profesorii acestora. Expoziţia a încântat nu doar cadrele universitare, care consideră că această promoţie este cea mai bună dintre toate cele care au absolvit artele plastice în Baia Mare, ci şi numerosul public vizitator. Talentul şi munca foştilor studenţi au avut ca rezultat o expoziţie ce reuneşte lucrări cu calităţi de necontestat, consolidând o dată în plus personalitatea distinctă a şcolii universitare de artă de la Baia Mare.

 

Lucrările expuse pe simezele noii galerii de artă reunesc bucuria pură a culorii cu geometria desenului şi sunt realizate prin tehnici şi materiale diferite. Ele exprimă şi aspiraţiile estetice diferite ale absolvenţilor într-o diversitate a limbajului plastic şi a formelor de exprimare artistică.

 

Am putea spune că expoziţia promovează acea artă clamată de criticii de artă în ultimii ani, în opoziţie cu arta ce se vrea cu orice preţ şocantă, respectiv o artă de echilibru, polimorfă, confortabilă, frumoasă, decorativă şi sigură. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.