• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 28 Noiembrie , 2012

Nouă Clasă A de la Mercedes-Benz a ieşit la „atac” în Baia Mare

 

Cu un aer tineresc, dar sobră, accente dinamice şi un look complet diferit, noua Clasă A de la Mercedes-Benz a ieşit la „atac” şi în Baia Mare, după ce a cucerit iremediabil 90.000 de iubitori ai mărcii germane în întreaga Europă, devenind cea mai vândută maşină a anului. Deşi aflat la a III-a generaţie, acest nou model revoluţionează imaginea cu care era asociată Clasa A, ocupându-şi locul binemeritat la categoria compact premium. Acum, Mercedes-Benz A-Class transmite emoţii deosebit de puternice prin design, are motorizări foarte performante, atât pe benzină, cât şi Diesel, cu puteri cuprinse între 80 kW (109 CP) şi 155 kW (211 CP), este extrem de prietenos cu mediul (are emisii de doar 98 de grame de CO2 pe kilometru parcurs) şi are cel mai bun coeficient aerodinamic de pe segment - 0,27.

 

Cel mai avansat design din clasa compactă şi finisaje de înaltă clasă

 

O singură privire va fi de ajuns ca să vă îndrăgostiţi de arhitectura acestei maşini. Suprafeţele concave şi convexe creează un joc spectaculos de lumini pe caroserie, forma capotei în “V” conferă dinamism şi sportivitate, design-ul farurilor, modulele şi LED-urile simulează imaginea unor flăcări, iar toate întregesc silueta unui autoturism care nu trece neobservat.

Habitaclul continuă design-ul exteriorului, afişând o combinaţie interesantă între sobrietate şi spirit tineresc.

 

Interiorul noii Clase A reprezintă un mare pas înainte în ceea ce priveşte calitatea - atât a materialelor utilizate, cât şi a felului în care acestea au fost desenate şi îmbinate. Toate inserţiile din metal au fost argintate prin galvanizare, astfel că interiorul este decorat cu elemente reale din metal, cu efect „cool touch”. Finisările de acest tip au fost executate cu o atenţie considerabilă acordată detaliilor şi par astfel că au fost turnate într-o singură piesă. Stilul high-tech este asigurat de display-urile moderne, A-Class beneficiind de multe tehnologii de siguranţă şi confort de pe modelele superioare.

 

Cu sistem de climatizare, sistemul audio Audio 20 CD cu Bluetooth şi conexiune USB, geamuri electrice, Headlamp Assist (asistent faruri) şi volan multifuncţional cu 12 butoane, Clasa A este echipată complet, chiar şi în versiunea standard. Cu ajutorul a trei linii de echipare, “Urban”, “Style”, “AMG Sport”, precum şi a trei pachete de design (“Night”, “Exclusive” şi “AMG Exclusive”) la care se adaugă o listă impresionantă de dotări opţionale, noua Clasă A poate fi configurată conform dorinţelor fiecărui client în parte.

 

Motorizări: putere mare, consum redus

 

Consum redus cu până la 35%, comparativ cu modelele precedente, dar putere crescută considerabil - astfel poate fi caracterizată gamă de motorizări a noii Clase A. Noile motorizări în patru cilindri de la Mercedes-Benz ocupă o poziţie mondială de top în termeni de performanţă, eficienţă de nivel înalt şi emisii poluante foarte mici. Alimentate pe benzină sau Diesel, cu funcţia ECO Start/Stop şi certificate conform standardelor de poluare Euro 6 în cazul motorizărilor pe benzină, noua gamă de motorizări răspunde aşteptărilor clienţilor în termeni de eficienţă şi grijă pentru mediu.

 

Noul motor Diesel de bază, cu seria OM 607, dezvoltă 80 kW (109 CP), oferă un cuplu maxim de 260 Nm, este echipat cu transmisie manuală, consumă 3.8 litri pentru 100 km parcurşi şi emite doar 98 g CO2/km.

 

O comparaţie directă între noul şi fostul model A 200 demonstrează cum au avansat propulsoarele pe benzină: cu 115 kW (156 CP) şi 250 Nm cuplu maxim, noul motor oferă performanţe dinamice mai bune, dar consumă doar 5.4 litri/100 km (127g CO2/km – date pentru transmisia 7G-DCT), valoare scăzută cu 26% faţă de modelul precedent (100 kW, 185 Nm, 7.4 l/100 km, 174 g CO2/km). Chiar şi noul model de top echipat cu 7G-DCT şi care produce 155 kW (211 CP) şi 350 Nm este simţitor mai eficient, datorită consumului de 6.1 litri şi emisiilor de CO2 de 143 g. Noile motorizări în patru cilindri de la Mercedes-Benz ocupă o poziţie mondială de top în termeni de performanţă, eficienţă de nivel înalt şi emisii poluante foarte mici.

Inginerilor din industria auto nu li se oferă foarte des şansa de a construi un model nou de la zero, de la o simplă coală de hârtie, dar povestea de succes a noii Clase A a început exact aşa, de aceea rezultatul este unul răvăşitor. La nivel global, Clasa A a fost un succes, încă de la lansarea iniţială din 1997, când a creat un sub-segment al clasei sale, datorită unui concept unic de design. A doua generaţie, lansată în 2005, a fost comercializată în peste un milion de exemplare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.