• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 26 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Mai , 2023

Noile terapii pentru tratarea leucemiei- prezentate la SJUBM Baia Mare

 Întâlnirea medicilor hematologi din zona de nord a țării, care a avut loc în 5-6 mai la Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, este rezultatul colaborării excepționale dintre echipa medicală a secției Hematologie din cadrul Spitalului Județean Baia Mare și echipa medicală a secției Hematologie din cadrul IOCN Cluj-Napoca. În cadrul acestei colaborări, au fost prezentate colegilor din nordul țării terapiile de tip nou care au făcut revoluție în tratamentul bolnavilor cu leucemie.

Așa cum a expus prof. dr. Zdrenghea Mihnea Tudor, medicul-șef al secției Hematologie din cadrul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, trebuie să ne bucurăm de terapiile țintite și să căutăm resurse pentru deschiderea în cel mai scurt timp a Secției de Transplant de celule stem la IOCN Cluj-Napoca.

Scopul acestor prezentări a fost realizarea unor liste comune cu pacienți tratați în nordul țării, care să beneficieze de transplantul de celule stem în funcție de prioritățile prestabilite în comun și de profilul fiecărui bolnav.

În prezent, bolnavii beneficiază de transplant de celule stem, la Institutul Clinic Fundeni, iar pentru unele leucemii, puține, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Din păcate, drumul lung până la Institutul Clinic Fundeni este o povară greu de suportat atât pentru bolnavi, cât și pentru aparținători.

Hematologia este un domeniu privilegiat, datorită progreselor uriașe din ultimii ani. În fiecare an apar molecule noi, iar schimbarea criteriilor de diagnostic și strategiile de terapie au ca obiectiv îmbunătățirea continuă a serviciilor de îngrijire și a rezultatelor în tratamentul pacienților.

Ne dorim ca punerea în funcțiune a Secției de Transplant de celule stem de la Cluj-Napoca să fie un model de succes, datorat, pe de o parte, inovațiilor, dar și colaborării strânse între echipele de medici. Esențial este tipizarea corectă a fiecărei leucemii și dorința comună pentru strategia corectă și coerentă.

 

Manager,

Oros George Alexandru

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.