• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 5 August , 2012

Noi ştim câţi suntem!

 Suntem peste 7 milioane de români care ne-am săturat de Traian Băsescu şi a căror părere contează.

 

Decizia magistraţilor de la Curtea Constituţională de a amâna pronunţarea, în cazul referendumului de demitere al lui Traian Băsescu, până pe data de 12 septembrie trebuie salutată. Este singura decizie corectă din punctul meu de vedere, întrucât pe masa judecătorilor de la Curtea Constituţională se află un caz extrem de complicat. De zeci de ani ne confruntăm cu problema listelor electorale neactualizate, iar solicitarea judecătorilor de a limpezi această situaţie privind refacerea listelor electorale este binevenită. Nu este normal ca într-o ţară europeană, listele să nu fie actualizate de aproape 20 de ani şi nu este normal ca, într-o epocă a descoperirilor tehnologice şi informatice, să nu avem o evidenţă exactă a populaţiei cu drept de vot sau, mai rău, a populaţiei vii sau decedate.

 

În condiţiile în care sunt aproximativ 33.000 de morţi pe listele electorale, iar la un liceu din Bucureşti figurează ca alegător Ion Mihai Pacepa, decizia magistraţilor CCR este una realistă şi raţională.

 

Mai mult, diferite instituţii şi autorităţi ale statului lucrează cu numere diferite ale populaţiei, ceea ce este profund incorect şi trebuie să se termine, odată pentru totdeauna.

 

Referendumul pentru suspendarea preşedintelui din 2007 a fost făcut fără existenţa unui cvorum. România nu a avut niciun fel de alegeri care să presupună impunerea prin lege a unui cvorum şi din această cauză a existat o delăsare a autorităţilor în stabilirea exactă a numărului populaţiei, pe categorii de vârstă şi de drepturi.

 

În acest timp, pentru că mai sunt câteva voci, e drept, foarte încete, de la PDL, care, dintr-o dată, se arată îngrijorate de situaţia României şi de activitatea guvernului, aceasta va continua neperturbată de efectele acestei decizii. Aşa cum a anunţat, Guvernul României se va concentra în această perioadă asupra discuţiilor cu reprezentanţii delegaţiei FMI aflate la Bucureşti şi în special asupra discutării celui mai bun mod de a implementa propunerile Uniunii Social Liberale privind plata TVA la încasare pentru firmele cu cifra de afaceri sub 500.000 de euro şi eliminarea CAS pentru firmele care angajează şomeri sub 25 sau peste 55 de ani, timp de un an, cu condiţia menţinerii slujbelor pentru încă un an.

 

De asemenea, mă raliez şi eu opiniei exprimate de Victor Ponta şi de ceilalţi colegi ai mei şi le solicit colegilor de la PDL să înceteze cu presiunile la adresa Curţii Constituţionale şi să îi lase pe judecători să ia deciziile corecte, indiferent cui îi vor fi favorabile.

 

Nimeni nu poate ignora votul celor peste opt milioane de români care s-au prezentat la referendum, dintre care peste şapte milioane, adică o majoritate covârşitoare, s-au pronunţat pentru demiterea lui Traian Băsescu. În ceea ce priveşte rezultatul referendumului, prin prezenţa masivă la vot, s-a legitimat statul de drept şi democraţia din România, în ciuda boicotului venit de la mai multe partide politice şi de la însuşi subiectul referendumului, Traian Băsescu.

 

Trecem printr-o perioadă complicată din punct de vedere politic, dar aceasta, sunt convins, va fi urmată, după aproape 9 ani, de linişte, de creştere economică şi de respect pe plan internaţional.

 
 
Dragos Titea

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.