• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 14 August , 2012

Nimic despre politică, totul despre fotbal!

Sportivitate, fair-play, colegialitate, munca în echipă, disciplină, pasiune şi un dram de nebunie – nu, nu sunt simple cuvinte luate din Dex şi înşirate pe o foaie, ci sunt lucruri pe care le-am învăţat în anii în care fotbalul era cel mai important lucru în viaţa mea.

 

Sportivitate, fair-play, colegialitate, munca în echipă, disciplină, pasiune şi un dram de nebunie – nu, nu sunt simple cuvinte luate din Dex şi înşirate pe o foaie, ci sunt lucruri pe care le-am învăţat în anii în care fotbalul era cel mai important lucru în viaţa mea.Nu v-am povestit niciodată despre mine şi despre dragostea mea pentru fotbal, care, la un moment dat, era însăţi viaţa mea…anii au trecut, am aflat că există viaţă şi în afara terenului de joc, însă microbul, odată intrat în sânge, este încă acolo, prezent. Privind retrospectiv, există viaţă şi în afara politicii…mult mai frumoasă şi poate mult mai plină de realizări şi satisfacţii.

 

Şi, trebuie să recunosc că sunt ceea ce sunt astăzi, gândesc şi acţionez aşa cum o fac, datorită filozofiei de viaţă pe care mi-am format-o sau pe care am învăţat-o de la antrenorii mei, de-a lungul carierei fotbalistice. Am jucat fotbal încă din copilăriei, iar perseverenţa, munca şi dramul de talent, m-au dus până în prima divizie şi până în echipa naţională a României. La Naţională am avut onoarea să cunosc oameni care, peste ani, aveau să îmi devină cei mai buni şi loiali prieteni. Nu pot să nu îl amintesc pe Ilie Balaci, cel pe care l-am cunoscut pe când eram la Naţională, şi care, după ani, când ne-am reîntâlnit, mi-a devenit cel mai bun prieten. 

 

De ce mi-am adus aminte de fotbal? Simplu, pentru că 11 august va intra în istoria României ca ziua în care zeii au coborât pe Arena Naţional. Una dintre cele mai importante echipe de fotbal ale momentului, dar şi ale istoriei, va veni la Bucureşti. Sunt convins că meciul amical dintre Barcelona şi Dinamo va fi un show adevărat, cu tehnici spectaculoase, cu prietenie, respect şi cu ambiţii ale noastre de a ne ridica la nivelul care ne-a consacrat şi care ni se cuvine, de drept, în fotbalul internaţional.

 

Piqué, Fàbregas, Puyol, Xavi, Villa, Iniesta, Messi sunt doar câteva dintre numele magicienilor din unsprezecele pe care Barça îl va alinia la Bucureşti. Poate că numele de acolo par intimidante, însă şi Dinamo are o serie de jucători foarte buni, unii dintre ei extrem de talentaţi, de tehnici, care pot oricând să ţină piept vedetelor. Pulhac, Alexe, Matei sau Dănciulescu pot oricând rivaliza cu fotbaliştii Barcelonei, Realului, Valenciei sau oricărei alte echipe de talie mondială.

Dar 11 august constituie şi un alt motiv de bucurie pentru mine, de fapt, pentru întreg Maramureşul, pentru că unul dintre arbitrii partidei este tocmai un baimărean de-al nostru. Cristi Balaj, căci despre el este vorba, este arbitrul FIFA, care ne-a reprezentat cu onoare în lume şi care ne face să fim mândri că suntem maramureşeni toţi. Este o bucurie de fiecare data când un reprezentant al judeţului nostru ajunge să facă performanţe naţionale şi mondiale în orice domeniu, şi este o onoare pentru noi, cei de “acasă” că Maramureşul drag este promovat în lume cum merită şi cum se cuvine.

 

Gândindu-mă la toate cele mai de sus, rezultatul partidei de sâmbătă aproape că nici nu mai contează. Ar fi frumos să ştim că am învins Barcelona, ar face bine pentru orgoliul băieţilor noştri, însă, dincolo de rezultat, oricum suntem câştigători pentru că avem arbitrii şi jucători de talie internaţională – avem echipă, avem valoare! - şi pentru că putem discuta de la egal la egal, oricând, cu oameni care reinventează, la fiecare meci, fotbalul.

 

Cu toate astea, nu pot încheia decât cu îndemnul “Hai Dinamo! Hai România!”.

 

Dragoş Titea, secretar al Departamentului de Transporturi a PSD

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.