• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 21 Februarie , 2014

Nicolae Boitor blochează DGASPC. Se răzbună!

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş este cea mai mare instituţie bugetară din judeţ. Aici se pompează căruţe de bani pentru nevoile celor aflaţi în sistemul de protecţie al statului, adulţi sau copii. O astfel de instituţie are peste o mie de angajaţi. În contextul economico-financiar actual este o aventură a lăsa aceste fonduri în administrarea unui oarecare Nicolae Boitor, director general (să trăiţi!), poreclit „împăratul copiilor”, dar mai nou şi „Nic”.

 
 
 

Nu am mai scris despre Direcţie, despre gaşca condusă de Boitor, grupusculul ce a pus stăpânire pe cea mai mare instituţie bugetară a nordului, primind informaţia că se va întâmpla minunea şi va fi demis. Adică, de va face dreptate celor două fetiţe abuzate în Italia în vara trecută. Ne-am înşelat. Consilierii nu au avut curaj să ia o decizie istorică pentru acest mandat.

Profitând de situaţia controversată din rândul consilierilor judeţeni, Boitor a început să fie dur. Până la urmă, acesta a fost îndemnul consilierului Bondi: „Fii dur!”.

Şi Boitor, alintat de o cucoană de pe la Inspecţia socială cu apelativul „Nic”, a început să fie dur. Pe cei care îi bănuieşte că sunt împotriva lui, că vorbesc cu presa, că dau informaţii presei, a început să-i cheme în Comisia de Disciplină. Incredibil!

Ţara arde şi baba se piaptănă! Credem că este singura instituţie din istoria post-decembristă în care, în decurs de o lună şi ceva, au fost deferite acestei Comisii aproape zece persoane. Din pură întâmplare, doar persoane care îl contestă.

Domnilor şi doamnelor consilieri, Nic a blocat DGASPC! Lumea nu mai lucrează, este terorizată, unii au început să plece, sătui să înghită mizeriile făcute de Boitor şi Griguţă, Toma sau de pe la economic. Mai nou şi cei de acolo, deşi erau la fel de nemulţumiţi de Boitor, au sărit la gâtul celor care mai spun câte ceva, adică au curajul de a lupta cu un sistem mafiot.

Motivele pentru care sunt băgaţi în Comisia de disciplină sunt puerile: „feisbuc”, emisiuni tv, presupuneri de scurgeri de informaţii. Cam asta îl interesează pe Boitor. Nu problemele curente, nu situaţia celor două fetiţe abuzate în Italia, nu situaţia copiilor care cerşesc prin tot oraşul. Nu! El vrea să îi sancţioneze pe posibilii candidaţi la conducere pentru a nu putea ajunge acolo.

O mai mare măgărie nu s-ar fi putut. Şi totul este posibil, deoarece consilierii judeţeni ezită să ia măsura ce se impune. Chiar nu mai înţelegem nimic!

 

Domnilor şi doamnelor consilieri, vă prezentăm pe scurtissimo cine este Boitor, zis Nic. Un asistent social ce a ajuns în urmă cu vreo nouă ani pe funcţie de conducere, director adjunct interimar. E venit pe filiera pedelistă. Înainte de asta, a fost şef de centru la Gârdani.

Acolo era o casă de copii ca altele de prin judeţ. A folosit copii din Centru la muncă la casa pe care tocmai o ridica în Gârdani. La vremea respectivă, GAZETA de Maramureş, minunatul nostru săptămânal, a scris despre tărăşenie.

Boitor nu a negat, dar a minimalizat porcăria. Dacă ne aducem aminte bine, afirma că a plătit munca copiilor şi alte chestii din astea. Deh, cum ajungi şef, scoţi biciul funcţiei şi începi să acumulezi.

Apoi au fost momentele cu cazuri de copii abuzaţi, moartea groaznică a lui Nicolae Coman, cazurile de intoxicaţie cu haloperidol şi multe altele. Partea politică şi economică a fost ţinută sub cheie, deoarece erau instrumentele prin care Boitor şi-a consolidat puterea.

Trebuie să recunoaştem că este un tip puternic, având în vedere că în fiecare săptămână, de vreo doi ani, politicieni maramureşeni afirmă că Boitor va fi schimbat. Ei, nu a fost schimbat şi nici nu cred că se va întâmpla aşa ceva. Probabil este susţinut de interesele, de iţele pe care le-a ţesut de atâţia ani.

 

GAZETA nu doreşte schimbarea lui Boitor din motive politice, nu ne interesează să schimbăm un director, noi dorim să se facă dreptate copiilor abuzaţi în Italia, celui care a murit şi în numele celor de care nu ştim cum suferă.

Într-o ţară normală pentru situaţia celor două fetiţe abuzate în Italia, Boitor ar fi zburat în secunda doi. Aici, el este durul din parcare, mai nou, face ordine în instituţie, cere capul unora sau altora.

Şi după cum e şeful, aşa sunt şi cei care colaborează cu el.

 

Asociaţiile italiene, cele care duc copii în taberele alea de două luni, pe lângă faptul că ne ameninţă cu tribunalul cu daune de mii de euro sau lei, au un tupeu greu de explicat.

Cu ceva vreme în urmă au trimis o cerere către conducerea judeţului, prin care solicitau demiterea Laviniei Orzac, pe care o consideră vinovată de faptul că noi am scris despre acest caz. Aceste ONG-uri cer autorităţii statului român să demită un director, deoarece aşa cred că e bine. Halucinant! Unde s-a mai pomenit aşa ceva? Dacă, noi, românii, am fi îndrăznit aşa ceva în Italia, credem că eram expediaţi fără nici o explicaţie.

 

Recent, una din aceste Asociaţii, cere la Direcţie să le fie puse la dispoziţie cele două rapoarte de expertiză realizate de psihologii Direcţiei. De râsul curcilor! Cine conduce Direcţia asta? Asociaţiile italiene? Cine şi de ce? Ce interese sunt şi cine încearcă să ascundă şi ce?

 

Toate acestea sunt muuulte motive pentru a-l schimba pe Boitor. El confundă o instituţie a statului cu o chestie privată, cu o moşie pe care el este stăpânul absolut. Ştim cine îl manevrează, dar nu are rost să mai spunem. Am vrut să facem o listă cu cei 12 care ne-au oferit informaţii sau cu care am avut discuţii. Mai ales din zona economică, de unde o duduie cere ca o doamnă să fie cercetată disciplinar în condiţiile în care ştim ce doreşte de fapt.

 

Puteam face o listă lungă de oameni care îl doresc plecat din motivele de mai sus, sătui de furturile, minciunile, afacerile care se fac în cea mai mare instituţie bugetară a judeţului.

Nu am făcut, deoarece nu ne deconspirăm sursele niciodată, dar informaţiile folosite au fost doar pentru a face dreptate celor două fetiţe abuzate fizic, sexual, emoţional.    

Comentariile celorlalți

ion pe 04.03.2014 la 09:04
D-le Teremtus, se vede de la o posta cat va place sa o mai pupati pe d-na Orzac si sa-i tineti partea, bine inteles, impreuna cu Dromereschi si Bezna, ca doar stie tot DGASPC-ul ca ei sunt cei care va dau informatii! Daca ati fi mai obiectiv, ati putea fi mult mai credibil in ceea ce sustineti, asa,bagand sub masca grijii fata de niste copilasi oropsiti, sustinerea "CUCOANEI" (ca doar dvs va place sa folositi acest termen) Orzac la accederea in fotoliul de director general, nu mai prezentati credibilitate. V-ati compromis in acest demers jurnalistic, atacand doar intr-o parte (pe buna dreptate) si protejand si sustinand tacit aceasta doamna care nu a facut nimic de cand este adjunct. Si putea sa faca. Si cu cei care scot documente interne din institutie si le livreaza presei, pe sest nu intr-o forma legala, ce ar trebui sa se intample? O, pardon, Dvs sunteti unul dintre beneficiarii acestora si nu puiteti raspunde. Sa fiti sanatos!
Ovidiu Morar pe 26.02.2014 la 15:38
Nu doresc sa comentez articolul in integralitatea lui dar in calitate de conducator al Agentiei pentru Plati si Inspectie Sociala nu pot ramane fara reactie fata de mentionarea in articol a afirmatiei ca dl. Boitor este "alintatde o cucoana de pe la Inspectia sociala cu apelativul Nic". AJPIS a fost sesizata dar s-a si autosesizat ori de cate ori a fost cazul in situatii ce priveau DGASPC. Inspectia sociala prin inspectorii sai si-a facut datoria de a constata situatia de fapt si de a transmite masuri de remediere a situatiilor intalnite precum si de a aplica sanctiuni cuvenite. Aceste persoane au nume se legitimeaza de fiecare data si isi mentioneaza numele in clar in documente deci folosires termenului "cucoana" mi se pare deplasat/ Daca insa citesc mai printre randuri pot intrezari chiar si autorul (moral) al articolului in singura persoana care a fost deranjata de prezenta inspectorilor sociali. Sa fi fost oare de vina muscoiul de pe caciulita respectivei "cucoane" ?
ina pe 25.02.2014 la 09:23
Da, aveti dreptate. Dar nu numai Boitor trebuie sa plece. Toti directorii, inclusiv Orzac. Hai sa fim seriosi si obiectivi. Trebuie facuta curatenie generala, nu doar pe jumatate. Nu face niciunul mare branza in DGASPC.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.