• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 8 Decembrie , 2009

Nestle, simfonia cerealelor integrale

Iarna, si in special de sarbatori, avem tendinta de a consuma multe produse bogate in grasimi si zaharuri, dar, pentru o buna stare de sanatate si o greutate corporala corecta, trebuie sa tinem cont intotodeauna de nevoile nutritionale ale organismului. In plus, cu cat suntem mai aproape de recomandarile “piramidei nutritionale” si avem un program de exercitii fizice regulat, cu atat ne putem bucura mai mult timp de o functionare optima a organismului si de o silueta de invidiat. O alimentatie echilibrata include o varietate de alimente, in cantitati adecvate pentru mentinerea starii de sanatate, pe care trebuie sa le repartizam la cele 3 mese principale si 2 gustari. Dintre acestea, micul dejun este cea mai importanta masa, intrucat trebuie sa acopere 20-30% din necesarul zilnic de energie si, de aceea, nu poate fi inlocuit de nicio alta masa a zilei. Cercetatorii de la Oxford Brookes University din Marea Britanie au constatat ca un consum de cereale integrale pentru micul dejun, precum Nestlé Fitness, in fiecare dimineata, timp de sase saptamani, dar si ca substitut pentru dejun in primele doua saptamani, este eficient pentru obtinerea si mentinerea unei pierderi in greutate. Cerealele integrale au in general un continut redus de grasimi si o concentratie ridicata de carbohidrati si fibre, ceea ce face ca persoanele care le consuma la micul dejun sa fie mai putin predispuse tentatiei de a manca intre mese, ceea ce ar explica modul in care subiectii implicati in studiu au pierdut in greutate. “Avand in vedere cresterea incidentei obezitatii in randul populatiei din intreaga lume, este important sa constientizam faptul ca includerea cerealelor integrale in alimentatia zilnica determina pierderea in greutate si mentinerea scaderii ponderale pe termen lung”, a declarat prof. dr. Gabriela Radulian, de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice ”Nicolae Paulescu”. Nicolae TEREMTUS teremtus@gazetademaramures.ro

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.