• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Februarie , 2014

Nesimţiţilor! Iar acuzaţi presa. Boitor, mituieşte-ne!

Un fapt grav, foarte grav, s-a întâmplat în şedinţa Comisiei pentru Protecţia Copilului, din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş. O Comisie ce s-a întrunit pentru a discuta cu directorul DGASPC, Nicolae Boitor, chemat la raport, adică să răspundă celor 25 de întrebări puse în plenul CJ, în urmă cu ceva vreme. Concluzia unui ales al maramureşenilor a fost că trebuie mituită presa pentru ca ei, consilierii, să aibă linişte, iar Boitor să domnească pe mai departe pe moşia statului numită DGASPC.

 
 
 

Comisia s-a întrunit ca în filmele cu proşti. Aceasta trebuia să discute în urmă cu o săptămână raportul lui Boitor şi răspunsurile la întrebări. Nu s-a putut, deoarece unii consilieri judeţeni nu s-au prezentat. Cea mai tare explicaţie a dat-o consilierul Gui (PDL).

El a spus că nu a citit data bine, pe telefon, şi s-a prezentat la Comisie la o zi după ce ar fi trebuit să se desfăşoare. Alt consilier judeţean, ilustrul consilier Coştiuc (PP-DD), la ora la care ar fi trebuit să fie la Comisie, era în birou la Nicolae Boitor. Clasicul conflict de interese, din care mişeii ies întotdeauna bine.

 

Zilele acestea, la somaţia preşedintelui CJ, Zamfir Ciceu, Comisia s-a întrunit şi a avut „cvorum”. Au fost prezenţi doi pedelişti, un udemerist şi un pepededist. Comisia este condusă de Cornelica Ilea, liberal, şi cea care a pus cele 25 de întrebări.

Prima constatare incredibilă!

În această Comisie sunt doi pedelişti, un membru UDMR, şi unul PP-DD. Iar USL are doar două poziţii, deşi în CJ au majoritatea confortabilă.

În acest context politic, opoziţia maramureşeană face jocurile cum vor muşchii ei. Un „trio” de mare „forţă” reprezentat de Florin Gui, Bondi Gyongyke, Pană şi Coştiuc hotărăsc ce se face în cea mai mare instituţie bugetară din Maramureş. Gaura neagră a bugetului maramureşean, DGASPC, este controlată de opoziţie. USL Maramureş se pare că nu are puterea de a schimba ceva. Sau poate nu vrea! Bine că au fost votaţi de maramureşenii ce au crezut în promisiunile din campania electorală. Una dintre ele a fost cea cu schimbarea mişeilor!

 

Dar latura politică este o altă mâncare de peşte! Revenim la Comisie. Cornelica Ilea a încercat să producă o dezbatere serioasă pe marginea raportului lui Boitor şi a răspunsurilor acestuia la cele 25 de întrebări. Prima dintre ele se referă la cazul Nicolae Coman, băiatul ce a murit ars de viu, în timp ce Boitor şi compania au refuzat să ia măsura primirii copilului în regim de urgenţă. Alte întrebări legate de cazul Italia, de managementul defectuos etc.

Ilea a încercat, Boitor şi grupul consilierilor din opoziţie s-au opus sau au refuzat să dea răspunsuri clare, limpezi, corecte.

Legat de cazul Coman, Boitor a spus că nu are ce îşi reproşa din moment ce există o sentinţă care nu îl incriminează. În general, Boitor nu a avut ce îşi reproşa.

Dacă în cazul lui este de înţeles, nefiind un bărbat adevărat, cu simţul răspunderii, care să explice, să admită că a greşit grav de multe ori, să îşi asume greşelile, chiar şi cele penale, nu am înţeles atitudinea consilierilor opoziţiei maramureşene.

Nu ascundem faptul că au ascultat pe la uşi, se auzea destul de bine ce vorbeau cei din Comisie.

Şi vom puncta câteva din spusele consilierilor judeţeni, puşi să rezolve o situaţie a unei instituţii a statului.

După discuţiile pe cazul Coman şi alte întrebări, Gui a spus: „Hai să nu dezgropăm morţii!”.

Bondi a fost ca un sfetnic bun: „Întoarce-te cu capul sus şi fii dur!”. Vorbea de întorsul la Direcţie şi de datul de pământ cu cei care îndrăznesc să se opună unui sistem mafiot, corupt, putred, imoral.

 

Evident, cel mai clar a fost acest Coştiuc. Nu îl cunoaştem din vreo activitate benefică pentru judeţ, dar…. Consilierul PP-DD a spus cam aşa: „Ca să fie linişte şi noi să avem linişte, mituieşte presa!” Incredibil! Ne-a crescut tensiunea instantaneu.

Ne-am săturat de porcăria asta în care nişte nesimţiţi ce trândăvesc pe banii poporului îşi permit să vorbească în acest fel. Ar trebui să le fie ruşine. Nu este prima oară, în aceste luni de materiale legate de matrapazlâcurile patronate de Boitor, în care se spune că am fost cumpăraţi sau că trebuie să fim mituiţi

Aceşti consilieri vorbesc după cum se comportă! Adică ei, probabil, au fost mituiţi. Boitor are o poreclă ce sună cam aşa: „Zece milioane”. Nu este în intenţia noastră să explicăm ce ar însemna porecla, dar ştim că se practică.

 

Acestea sunt problemele pe care le discută consilierii. Nu despre copii, despre cei cu nevoi speciale, de faptul că primesc produse expirate, că sunt abuzaţi sexual, fizic, emoţional, că se fură ca în codru. Nu! Consilierii de mai sus au făcut scut în faţa lui Boitor şi îl apără cu o cerbicie care nu poate avea decât o explicaţie. Una singură!

Am mai aflat chestiuni de-a dreptul sinistre. În 2013, în cadrul DGASPC au murit 24 de persoane cu handicap. Este direcţia condusă de Dorina Toma, unul din susţinătorii duetului Boitor-Griguţă.

Explicaţia ar fi că nu sunt medici angajaţi la Direcţie, aşa cum erau în alte perioade de timp. Ce se mai poate spune? Nimic!

 

La câţi bani se pompează în DGASPC, este criminal să nu ai medici ce să se ocupe de persoanele cu nevoi speciale. Dacă aceştia nu se pot apăra, dacă nu pot vorbi, nu pot plânge, striga de durere, nu înseamnă că trebuie să îi lăsăm de izbelişte.

La acest punct, Gui a avut o opinie „pertinentă”. El a spus: „Poate că aşa le-a fost viaţa. Mai grav este că anul trecut au fost doar opt adopţii”. Bravos! Lucrările Comisiei s-au terminat în coadă de peşte, iar Boitor a plecat la cei care îl susţin şi le-a spus că nu îşi dă demisia deoarece nu a făcut nimic rău. Locul în care a avut această revelaţie a fost în Comisia prezidată de Dumitru Dumuţa.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.