• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 Martie , 2012

Biinterviu cu echipa Eugenia Godja - Ovidiu Nemeş

Într-o perioadă de convulsii politice puternice, cu negocieri dure în interiorul USL, Sighetu Marmaţiei a dat un exemplu de normalitate, onoare şi înţelepciune. Săptămâna trecută Eugenia Godja a anunţat că renunţă la o nouă candidatură pentru Primăria Sighet. Sighetenilor li s-a propus o echipă puternică cu Ovidiu Nemeş primar şi Eugenia Godja vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi poate parlamentar.

 

Reporter: Aţi anunţat săptămâna trecută că renunţaţi la candidatura la primăria Sighet, optând pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ şi că în toamnă veţi candida pentru Parlament. S-au vehiculat fel de fel de scenarii şi motive, de la explozia de la Sighet, la negocieri politice. Ce a stat la baza acestei decizii?

 
Eugenia Godja: Decizia a fost una strict personală. Orice alte motive vehiculate de zvonuri sau de presă sunt simple speculaţii şi dezinformări. La fel s-au spus o mulţime de lucruri şi când am renunţat la preşedenţia PSD Maramureş. Şi atunci a fost o decizie bazată pe motive personale. Există o maximă după care m-am ghidat toată viaţa: „Cel slab se ascunde în spatele unui nume. Cel puternic şi-l creează. Un om cu adevărat puternic şi independent reuşeste singur în viaţă, bazându-se pe forţele proprii”. Fie că am decis să renunţ la o sarcină şi o postură veche, fie că am decis să-mi asum una nouă, decizia a fost în final a mea. Nu am negociat politic, pentru că oamenii şi destinul lor nu pot fi negociate, iar de responsabilităţi şi greutăţi n-am fugit nicodată, dimpotrivă. Cum spunea Coehlo, un om înţelept ştie când să încheie o etapă şi să deschidă o alta. Eu am socotit că bazându-mă pe experienţa acumulată, pot fi de folos sighetenilor şi maramureşenilor din postura de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi, dacă vor dori, din cea de parlamentar. Asta nu înseamnă că abandonez problemele Sighetului, dimpotrivă, făcând echipă cu domnul Ovidiu Nemeş, sunt convinsă că voi şi vom putea face mai mult pentru acest oraş.
 

Ovidiu Nemeş: Am ales împreună cu doamna Eugenia Godja să facem o echipă. Echipă care să aibă ca obiectiv principal dezvoltarea Sighetului, o dezvoltare economică ce să ne dea resursele necesare îmbunătăţirii infrastructurii de drumuri, de utilităţi, să protejăm persoanele vulnerabile în special bătrânii şi copiii, să modernizăm unităţile sanitare şi să oferim cele mai bune condiţii în şcoli, grădiniţe şi creşe. De asemenea, problema locuinţelor este o prioritate. Noi avem începute construcţii, dar cred că latura aceasta de lobby în Bucureşti (care ne-a lipsit în toţi aceşti ani) va putea fi susţinută de doamna Godja. Pentru că ea cunoaşte realităţile oraşului, cunoaşte necesităţile oraşului şi ale Maramureşului Istoric, pentru că şi despre asta trebuie să vorbim. Şi are expertiza administrativă şi politică necesară deschiderii uşilor în viitorul Guvern.

 

Rep.: Cum vedeţi viitorul Sighetului şi viitorul dvs. politic?

 

Eugenia Godja.: În primul rând, nu le văd ca două drumuri separate. Ovidiu Nemeş este un tânăr capabil, cu multe perspective, care a dobândit experienţă în aceşti 4 ani şi care cred că este o soluţie bună pentru viitorul Sighetului. Cât despre mine, voi rămâne întotdeauna un susţinător al Sighetului şi sighetenilor. Cred, de asemenea, că am experienţa, responsabilitatea şi seriozitatea de a fi un bun vicepreşedinte de Consiliu Judeţean. M-am luptat întotdeauna pentru binele celor mulţi, judecând numai după argumente. Şi cred că Sighetul, Maramureşul merită un om dedicat şi serios. Angajamentul meu politic de viitor este acelaşi pe care l-am demonstrat în fiecare zi: respect, seriozitate, onestitate, efort şi dăruire.

 

Ovidiu Nemeş: O să venim în faţa sighetenilor cu o strategie de dezvoltare pragmatică axată pe priorităţile pe care sighetenii le-au indicat în campania făcută sumar de PNL, dar sigur preluată sub USL „Construim împreună Sighetul de mâine”. După această campanie de consultare publică, sau altfel spus sondaj, o să putem spune ce se poate face şi ce nu. Noi nu dorim să facem promisiuni fără acoperire, dorim să arătăm cetăţenilor ce soluţii avem la problemele lor şi să le spunem când le implementăm. Cu siguranţă vom continua proiectele pornite de doamna primar Eugenia Godja, pentru că discutăm de o echipă care a muncit împreună 4 ani. Iar proiectele produse de această echipă vor fi susţinute în continuare.

 

Rep.: Ce îl recomandă pe Ovidiu Nemeş pentru funcţia de primar?

 

Eugenia Godja: Ovidiu Nemeş este un bun gospodar, este tenace şi perseverent. Ştiu că împărtăşim împreună aceeaşi grijă şi dragoste pentru Sighet.

 

Rep.: Ce o recomandă pe Eugenia Godja pentru funcţia de vicepreşedinte CJ sau de parlamentar?

 

Ovidiu Nemeş: O recomandă în primul rând experienţa administrativă şi politică. În cadrul USL-ului am făcut o analiză a tuturor candidaţilor pe acest colegiu care puteau să performeze şi care ştiu nevoile şi problemele acestui oraş şi ale Maramureşului. De departe, doamna Eugenia Godja a fost cea mai potrivită soluţie şi personal mă bucur că a acceptat această nouă misiune, după 12 ani pe care i-a dăruit sighetenilor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.