• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 4 Martie , 2012

Ne ia şi primăvara prin surprindere?

Primăvara înseamnă precipitaţii abundente şi risc de inundaţii. Numai că, ceea ce pare logic şi pentru un puşti de 5 ani, pare de neconceput pentru autorităţi. Frontul de captare din Crăciuneşti, care asigură alimentarea cu apă a Sighetului e iar în pericol de inundaţii. Altfel spus, municipiul de peste Deal poate rămâne iar fără apă. A treia oară în ultimii ani.

 

Nu poţi obţine rezultate diferite aplicând aceeaşi metodă. O „axiomă” simplă pe care autorităţile nu reuşesc s-o priceapă de mai bine de un deceniu.

Frontul de captare a apei din Crăciuneşti, care asigură alimentarea cu apă a municipiului Sighetu Marmaţiei e în pericol la fiecare viitură şi pentru ca un municipiu cu aproape 40.000 de locuitori să nu mai rămână fără apă e nevoie de lucrări solide de consolidare a obiectivului. Acest lucru a fost clar încă de la inundaţiile din anii 2000, când frontul a fost inundat şi rupt. De atunci, autorităţile locale au tot trimis adrese şi au tot cerut bani pentru realizarea investiţiei. Degeaba. De atunci, scenariul  s-a repetat de vreo trei ori şi după fiecare “rundă” de inundaţii s-au alocat de urgenţă fonduri pentru intervenţiile de moment urmând să înceapă lucrările propriu-zise ulterior. „Ulterior” a însemnat de fapt „niciodată”.
Acum, sumbrul scenariu este pe cale să se producă din nou. Neconsolidat, frontul de captare a început deja să fie înghiţit de ape. Autorităţile locale din Bocicoiu Mare au trimis o adresă către Administraţia bazinală Someş-Tisa în care arată din nou că frontul este în pericol şi e nevoie urgentă de bani şi lucrări, pentru că apele Tisei nu pot fi oprite cu doi-trei saci de nisip.
Oare de câte ori trebuie să rămână Sighetul fără apă ca să înţeleagă şi “specialiştii” asta?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.