• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 5 Noiembrie , 2012

Narcis de Maramureş, Liviu Marian Pop

Liviu Marian Pop este un ministru tot mai simpatic, din perspectiva anecdotică a realităţii.

După cum se ştie, ministrul delegat Pop va candida pe Colegiul 3 Senat Nord din partea USL.

Fost lider de sindicat, Pop mizează pe voturile cadrelor didactice, dar şi din alte bazine de voturi. De asemenea, el crede că valul de simpatie, susţinere spre USL se poate răsfrânge şi spre candidaţii USL-ului, chiar dacă nu au o notorietate deosebită.

Dincolo de orice dispută, se merge pe ideea că miniştrii în funcţie au un avantaj, şi până la un punct el există, care poate fi hotărâtor.

Cu toate acestea, Liviu Marian Pop a intrat în precampanie, care s-ar putea traduce cu campanie electorală.

Zilele trecute, pe mail-ul GAZETEI a venit un comunicat de presă din partea şefului de cabinet a ministrului, doamna Alifantis.

Nu vrem să fim răutăcioşi, dar comunicatul ne-a făcut să zâmbim, după care ne-am spus din nou că Pop şi echipa lui nu au carisma ministerială necesară pentru o astfel de funcţie. În traducere, o pălărie cam mare.

Pe scurt, am aflat că ministrul Pop l-a invitat într-o vizită de două zile prin Maramureş pe secretarul de stat, Victor Opaschi.

Numele era cunoscut, dar nu am ştiut de unde să îl luăm. Evident, în comunicat era trecut şi faptul că Opaschi este secretar de stat la Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Apoi, ne-am adus aminte de faptul că Opaschi este unul din preferaţii lui Ion Iliescu şi de toate poveştile cu acest demn reprezentant al unei epoci apuse, în închipuirea noastră.

Partea hazoasă a comunicatului a fost dimensiunea acordată unei vizite a unui secretar de stat, care, în teorie, este ca rang, inferior unui ministru, chiar şi delegat. A fost un fel de situaţie în care Liviu Marian Pop îi va căra geanta unui secretar de stat, pupil de-al lui Iliescu.

Culmea, a fost trecut şi programul secretarului de stat. Am aflat că el vine seara la Aeroport, ora 22 şi 45, iar pentru ziua de joi şi vineri erau trecute obiectivele şi personalităţile care urmau să fie vizitate de celebrul secretar de stat. Cu siguranţă presa îşi şi pregătea sculele, la citirea comunicatului.

Partea şi mai hazoasă, în ziua de joi, nici urmă de ministru şi secretar de stat. De la preşedintele PSD Maramureş am aflat că este în Bucureşti la o activitate importantă. Din păcate nu a venit şi comunicatul care anunţa anularea vizitei sau amânarea ei, aşa cum ar fi impus uzanţele.

În ziua de joi au fost doi miniştri în vizită în Baia Mare. Nu am primit decât informarea şi o invitaţie la conferinţa de presă.

E mult până departe!

 

P.S. Pe când ne pregăteam să încheiem acest text a mai venit un comunicat din partea ministrului Pop. Ne-am gândit că a venit anunţul cu amânarea vizitei lui Opaschi. Ei aş!

Într-un text de 1500 de semne (caractere!), ministrul Pop ne povesteşte ce activitate deosebită a organizat în Bucureşti. Se laudă şi îşi ridică osanale singur. Incredibil! Nu mai ţinem minte ca vreun ministru să fi trimis comunicate în care se laudă singur.

Comentariile celorlalți

corina pe 09.11.2012 la 23:31
Pana la urma, ca a venit un comunicat mai mult sau mai putin nepotrivit de ce ar trebui ironizat un ministru care da, mizeaza pe voturile profesorilor? Daca nu ar fi facut lucruri bune pentru profesori nu ar fi putut sa mizeze pe nimeni...De 1000 de ori mai bine un ministru simpatic , autentic, poate neeperimentat pe pozitia pe care o detine acum decat un fals un ipocrit si un interesat care stie sa "dea bine " la presa. Poate ar fi bine sa fie analizati oamenii dupa FAPTE nu dupa VORBE sau Strategii de imagine.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.