• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 2 Iulie , 2013

Muzeul de Artă revine la Gold Galery

Expoziţia „Pictori români contemporani în colecţiile Muzeului de Artă” a fost vernisată la Golden Gallery din cadrul Gold Plaza. Un spaţiu de expunere neconvenţional, dar care se încadrează în tendinţele europene sau nord-americane de a folosi astfel de spaţii pentru expunere de pictură, grafică sau sculptură. Spaţiul din mall-ul băimărean, aflat la ultimul etaj, reprezintă tot ceea ce este necesar pentru o expoziţie reuşită.

 
 
 

Spaţiul generos permite expunerea a 46 de tablouri realizate de 46 de pictori contemporani aflaţi în depozitele şi expoziţiile Muzeului Judeţean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”. Curator al galeriei este artistul Ioan Marchiş, directorul Direcţiei de Cultură Maramureş, curatorii expoziţiei sunt Mihai Muscă, Dorel Topan şi Ioan Anghel Negrean, iar Tiberiu Alexa, directorul Muzeului, critic de artă, a prezentat şi deschis expoziţia.„Conceptul a fost fixat pe artiştii contemporani deveniţi istorie, încercând să legăm conceptul de contemporaneitate cu câteva din rădăcinile sale interbelice. Sunt expuse 46 de lucrări, realizate de 46 de artişti, dintre care 25 de tablouri nu au mai fost expuse în ultimele patru decenii. Ne-am străduit să prezentăm nume de autoritate maximă, vârfuri, nume care fac parte deja din patrimoniul consacrat al artei contemporane. Alături de acest grup de bază au venit cei din generaţiile ulterioare, din anii ’50, ’60, ’70”, a spus Alexa.Printre vârfuri am regăsit lucrările lui Alexandru Ciucurencu, Alexandru Ziffer, Octav Angheluţă, Henri Catargi, Ilie Cămărăşan.

 
 

„Conceptul a fost fixat pe artiştii contemporani deveniţi istorie, încercând să legăm conceptul de contemporaneitate cu câteva din rădăcinile sale interbelice. Sunt expuse 46 de lucrări, realizate de 46 de artişti, dintre care 25 de tablouri nu au mai fost expuse în ultimele patru decenii”.

Tiberiu Alexa

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.