• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 24 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 23 Iunie , 2012

Muşcăturile de insecte. Remedii şi riscuri

Vara nu înseamnă numai vacanţă, soare şi relaxare, ci şi iritaţii, muşcături, alergie, ţânţari şi muşte. Vă prezentăm câteva lucruri despre insecte şi ce ar trebui făcut pentru a preveni incidentele nedorite.

 
Căpuşele
 

În ultima vreme, căpuşele au isterizat ţara noastră. Nu sunt nişte insecte pe care le poţi ignora, cu atât mai mult cu cât îţi pot intra, la propriu, pe sub piele. Pentru a preveni muşcăturile este recomandat ca atunci când ieşiţi la pădure sau la iarbă verde să purtaţi haine care să vă acopere braţele, picioarele şi capul. Cereţi la farmacie un repelent pentru căpuşe. După ce va întoarceţi de la iarba verde, controlaţi-vă corpul de căpuşe.
Insectele infestate nu transmit boala Lyme decât dacă stau pe corp mai mult de 36 de ore. Primul semn de infectare este o iritaţie circulară. Alte semne sunt febra, durere de cap şi oboseala cronică. Majoritatea cazurilor de boala Lyme pot fi tratate cu succes dacă sunt descoperite la timp.

 
Păianjenii
 

Ţara noastră nu are specii periculoase de păianjeni. Însă pot fi şi excepţii. Iar printre cauzele apariţiei unor specii veninoase se pot număra colecţionarii de astfel de insecte care le scapă de sub control. Trebuie să fiţi de asemenea atenţi în cazul în care călătoriţi în ţări exotice.

 
Păduchii
 

Despre păduchi se spunea că sunt apanajul sărăciei şi al mizeriei. Nu este deloc adevărat. Oamenii pot face păduchi, indiferent de clasa socială din care fac parte. Este suficient să probezi o pălărie pe care a probat-o înainte cineva infestat. Muşcăturile de păduchi generează mâncărimi, iar scărpinarea poate duce la infectarea zonei. În cazurile severe se poate ajunge la pierderea podoabei capilare.

 
Puricii
 

Puricii sunt insecte mici, fără aripi, dar foarte agile care se hrănesc cu sângele “gazdei”. Şi nu trăiesc doar pe animale, şi oamenii reprezintă o “gustare” la fel de bună. Unele persoane pot fi extrem de sensibile la muşcătura de purice, iar rănile cauzate de scărpinare se pot infecta.

 
Albinele, viespile
 

Când o albină înţeapă, îşi pierde acul şi moare. Viespile, în schimb, pot înţepa de mai multe ori. Iar aceste ace pot fi extrem de periculoase, mai ales dacă sunteţi alergici. Dacă nu sunteţi alergici, îndepărtaţi acul, curăţaţi locul, puneţi gheaţa şi puteţi lua un antihistaminic împotriva mâncărimilor. De asemenea, acetaminofenul sau ibuprofenul ajută împotriva inflamaţiilor şi a durerilor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.