• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Septembrie , 2012

Monumentul Ostaşului Român, instalat în parcul din Centrul Civic

Centrul Sighetului capătă o nouă înfăţişare. Monumentul Ostaşului Român a fost mutat în Centrul Civic. Proiectul cuprinde şi reamenajarea zonei verzi dinspre Centrul Civic, pe ambele sensuri de mers până la sensul giratoriu din zona Big.

 

Primarul Ovidiu Nemeş îşi respectă promisiunea. Sighetul de mâine începe să prindă contur, iar municipiul de peste Deal capătă o nouă imagine. Unul dintre proiectele ambiţioase ale primarului prevede reamenajarea zonei verzi din Centrul Civic al oraşului, realizarea unui sens giratoriu în faţa Grupului de Pompieri şi transformarea Centrului Vechi în zonă de promenadă. Săptămâna trecută a fost amplasat Monumentul Ostaşului Român. Mai mult, primarul doreşte să consulte cetăţenii şi apoi să înceapă reamenajarea întregului centru, care să-şi recapete parfumul de altădată, devenind zonă de promenadă.

Primarul Ovidiu Nemeş spune că: “Încă din luna iulie am dat startul proiectelor care vor schimba înfăţişarea oraşului din punct de vedere urbanistic. Printre aceste proiecte se numără realizarea unui sens giratoriu în zona “Complex”, dar şi reamenajarea zonei verzi din Centrul Civic al oraşului. În acest spaţiu a fost mutat Monumentul “Eroului necunoscut”, amplasat până în prezent în locul în care urmează a fi amenajat sensul giratoriu. Pentru a fi posibil acest demers, Primăria Sighet a solicitat şi obținut un aviz de la Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Scuarul unde a fost amplasată statuia va beneficia de iluminat pe timp de noapte, pe aleea de acces la Monument fiind amplasat mobilier stradal, respectiv bănci pentru a oferi sighetenilor un spațiu plăcut de relaxare. Sensul giratoriu, menit să fluidizeze traficul pe toate sensurile de mers va fi o adevărată provocare, pentru că vom încerca să facem cel mai aspectuos sens giratoriu care s-a făcut până acuma în oraş. Realizarea acestuia va reuşi fluidizarea traficului, vom putea astfel dezafecta din zonă toate semafoarele care funcţionează acuma şi sperăm că nu se vor mai crea blocaje în trafic nici dimineaţa când merge lumea la serviciu, nici după-masa când traficul este mai intens. Proiectul cuprinde şi reamenajarea zonei verzi dinspre Centrul Civic, pe ambele sensuri de mers până la sensul giratoriu din zona Big. Totul va primi o nouă înfăţişare, cu un aspect mai proaspăt, vor fi amplasate lampadare pietonale şi vor fi reabilitate trotuarele”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.