• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 Iulie , 2023

Mondo Cane. Motivația de dedesubt a REVOLUȚIEI din 1989.

 În ciuda acestei mărturii, a unui martor direct implicat în acele negocieri, detractorii lui Ceaușescu, încercau să mintă și să ne spună că această inițiativă nu a existat.

Trebuie să recunoaștem că acest plan, conceput de mintea nu prea şcolită a lui Ceauşescu, un om neobişnuit de patriot pentru poporul lipsit de recunoştinţă, din mijlocul căruia s-a ridicat, era genial. Şi poate fi numit Testamentul lui Ceauşescu. Interesant ar fi să urmărim ce s-a întâmplat cu „comoara” respectivă, după asasinarea lui Ceauşescu.

1990 - 2005 Sistemul bancar românesc destructurat jefuit și vândut străinilor. Jaful de la Bancorex făcut sub privirea îngăduitoare a lui Isărescu.

BRCE, care după revoluţie şi-a schimbat numele devenind Bancorex, a ajuns în faliment în 1999, după ce prin ea, Ion Iliescu a miluit cu credite nerambursate sau ilegale zeci de mii de membri ai nomenclaturii postdecembriste, provenită din falşi dizidenţi şi chiar suspecţi de terorismul practicat după Lovitura de Palat din 22 decembrie 1989.

2006 - Privatizarea BCR făcută tot pentru străini.

Sub privirea guvernatorului BNR, Bancorex a fuzionat prin absorbție în Banca Comercială Română (BCR) şi la privatizarea din 2006 a BCR, guvernatorul BNR împreună cu premierul Tăriceanu a obligat poporul român să plătească suma de 3,75 miliarde euro către Erstebank, din Austria, pentru găurile negre avute de Bancorex.

Cum din privatizarea BCR românii au încasat de la austrieci numai 2,25 miliarde euro, ei mai au de plătit acestora încă 1,5 miliarde euro. Dacă prin absurd la conducerea României ar fi nimerit din greşeală vreun om cât de cât patriot ca Ceauşescuşi i-ar fi trăsnit prin cap să aplice Testamentul lui Ceauşescu, i-ar fi fost imposibil, căci îi lipsea una din rotiţele mecanismului conceput de el, banca românească.

1991 - 2015 Isărescu cel care a distrus sistemul bancar românesc, cel care a oprit producția internă de aur și cel care a înstrăinat aurul țării în anii 1999 – 2000.

Din septembrie 1990 şi până azi, numele celui care a ocupat postul de guvernator al Băncii Naționale a României a fost Mugur Isărescu,cel care a fost până în decembrie 1989 cercetător la Institutul de Economie Mondială, obținând titlul de doctor în economie, ca urmare a participării la cursuri organizate în SUA.

În perioada ianuarie–septembrie 1990, Isărescu a funcţionat ca reprezentant comercial al ambasadei României la Washington. În anul 2002, bursa din Londra, cea mai mare bursă a aurului din lume, a decretat că producţia combinatului Phoenix din Baia Mare (recunoscut pe plan mondial din 1970 ca producător garantat) nu se mai încadrează în standardele internaţionale.

Prin aceasta, România pierdea dreptul la utilizarea poansonului internaţional al BNR, aplicat pe lingourile de aur. Poansonul imprima numărul de ordine, greutatea, concentraţia, denumirea producătorului şi sigla Băncii Naţionale. România a fost astfel interzisă pe lista producătorilor şi exportatorilor de aur, iar BNR avea cel mai potrivit pretext pentru a nu mai face niciodată depozite de lingouri din aurul românesc.

2002 - 2013 Isarescu a mutat rezerva de aur a României în afara țării

Doar o întâmplare a făcut ca într-o conferinţă de presă a PRM să fie prezentat un document secret, datat 25 martie 2002, care demonstra că printr-o stranie coincidenţă, din ordinul guvernatorului BNR, prin aeroportul Otopeni, s-au scos din ţară 20 de tone de lingouri de aur, cu destinaţia Germania.

În perioada 2002-2013, din dispoziţia aceluiaşi Mugur Isărescu, două treimi din rezerva de aur lăsată de Ceauşescu României, adică 61,2 tone, au ajuns să fie depozitate în bănci din afara graniţelor, lipsind astfel România de a doua rotiţă a mecanismului conceput de Ceauşescu.

1999 - Berceanu a dat licența de exploatare a aurului la străini prin Franck Timiș

Pentru a desăvârşi opera de blocare a accesului românilor la propriul aur şi metale rare, la propunerea ministrului Industriilor, Radu Berceanu licenţa de exploatare a aurului şi metalelor rare nr. 47/1999, este acordată prin HG 458/1999 (ale cărei prevederi sunt şi azi secrete) companiei private străine Roşia Montană Gold Corporation, avându-l ca paravan pe Vasile Frank Timiş.

1999 - 2015 - Statul român de azi nu a mai scos nici un gram de aur, ci a dat tot aurul la străini

De atunci, statul român nu a mai scos nici un gram de aur din propriile mine, în timp ce Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a acordat la încă opt (8) firme străine licenţe de explorare şi exploatare pentru aurul şi metalele rare româneşti din Apuseni, fix pe zăcămintele din hărţile geologice realizate pe vremea lui Ceauşescu.

Legea minelor, a fost modificată astfel, încât România să primească din partea companiilor străine care exploatează resursele sale subterane, o redevenţă de doar 4% din tot ce se extrage, în timp ce în Africa de Sud redevenţa pentru aur este de 20%. Aşadar şi ultima rotiţă a mecanismului conceput de Ceauşescu pentru supravieţuirea României a fost deja vândută.

Da, lovitura de stat din decembrie 1989, A FOST INSTRUMENTATĂ de ruși! Dar NU în beneficiul lor ci, la cererea SUA, care a plătit Rusiei cel puțin 3 miliarde USD pentru asta (sumă recunoscută semi-oficial de ruși – vezi declarații Medvedev, Putin, memoriile lui Gorbaciov, etc). Dacă Ceaușescu mai traia, FMI și BERD dispăreau. Dacă Ceausescu trăia, până astăzi, datorită startului în știință și tehnologie pornit de el, eram mai sus ca nivel de trai, decât Germania, Franța sau Italia.

Sunt vinovați Iliescu și cei cercetați azi în ,,dosarul revoluției”? Cu siguranță! Dar sunt vinovați în primul rând de înaltă trădare în favoarea unui stat străin (SUA) și abia apoi, de genocid și celelalte!

,,Procesul revoluției”, are ca singură menire de a stabili niște țapi ispășitori, în persoanele unora care oricum, nu mai pot fi în mod real pedepsiți în vreun fel, fie pentru că deja sunt morți, fie că sunt extrem de aproape de moarte. Procasul, va fi mușamalizarea perfectă a realității române generate, începând cu asasinarea lui Ceaușescu, de americani cu concursul rușilor și cu acoperierea principalelor puteri europene.

România este o necesitate absolută pentru cei care vor să domine lumea, atât datorită poziției strategice a țării noastre, cât și datorită resurselor incredibile, aproape neatinse, pe care le are! Din păcate, dacă teritoriul României le este indispensabil, cetățenii sunt un balast lipsit de vreo valoare reală, pentru ei...

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.