Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Într-o postare recentă pe internet se face o analiză a legăturii dintre fenomenul migrației și răspândirea coronavirusului în Germania. Sub titlul articolului este „Mai repede ar fi trebuit
să-și aducă aminte mama Merkel de avioane, în acest caz amicii ei nu ar fi răscolit toată Europa”.
Articolul continuă: Atitudinea Germaniei față de coronavirus este ambivalentă. Parcă măsurile restrictive s-ar referi numai la nemți. Aceste reguli nu sunt aplicabile migranților. În timp ce granițele terestre sunt închise, transportul migranților în Germania se continuă. Charterele cu migranți sosesc sub acoperirea nopții. Germania neagă sistematic că între răspândirea virusului și migrația ilegală ar fi vreo legătură. Faptele arată însă altceva.
La început, în localitatea turingiană Suhl a izbucnit un scandal între migranții cazați, după ce, din cauza suspiciunii de infectare cu coronavirus, instituția a fost carantinată. Migranții au refuzat carantina, au început să devasteze clădirea și, în ciuda interdicțiilor, au încercat să părăsească clădirea. Între ei și polițiști și-au interpus copiii ca să îngreuneze intervenția autorităților. Până la urmă, forțele au făcut ordine.
O situație asemănătoare s-a întâmplat în localitatea Halberstadt, despre care a relatat cunoscutul ziar Bild: Poliția, într-un număr mare, a trebuit să intervină împotriva a 850 de migranți cazați într-un centru de primire, pus sub carantină din cauza multor persoane infectate cu COVID-19, care au început să distrugă bunurile din clădire, au rupt gardul de protecție a stabilimentului și au atacat paznicii. Conform Bild, nemulțumiții reclamau: mâncarea care nu era pe gustul lor, alții reclamau viteza redusă a internetului, iar alții pretindeau cartele de telefon gratuite.
În localitatea Vegesack a urmat al doilea val de proteste printre migranți. Cei cazați în centrul de primire pretindeau să primească repartiții pentru locuințe sau cazare în hoteluri. Vociferau împotriva măsurilor de distanțare socială.
Conform revistei Weser Kurier, nu migranții au fost amendați ci personalul de deservire și a fost făcut un denunț penal împotriva administratorului centrului de primire. Titlul articolului era: „Îți stă mintea în loc!”.
În localitatea Schneeberg, migranților nu le păsa de măsurile impuse și au defilat ostentativ pe străzile localităților apropiate, Schneeberg și Zschorlau. Primarii celor două comune au apelat la ministrul de Interne spre a trimite ajutoare pentru a stăvili atitudinile agresive ale migranților.
Lipsa de spațiu ne obligă să ne oprim cu relatările din Germania, dar vom continua.