• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Iunie , 2024

1 iunie – Ziua Internațională a Copilului - este ziua în care revenim toţi la momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere. Ziua Internațională a Copilului (Ziua Copilului) este o sărbătoare adorabilă, dedicată tuturor copiilor lumii. În multe țări, ziua este celebrată pe 20 noiembrie, fiind ziua în care a fost adoptată Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului. Însă, în România, Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie.

Ideea de a crea o zi dedicată copilului a fost invocată în anul 1925, în cadrul unei conferințe din Geneva - Conferința Mondială pentru Bunăstarea Copiilor.

În România, de Ziua Copilului, sunt oferite copiilor de toate vârstele dulciuri, jucării, baloane colorate, hăinuțe și alte obiecte pe care ei și le doresc. De asemenea, de Ziua Copilului pot fi organizate petreceri-surpriză, evenimente și activități dedicate copiilor, manifestări sportive sau chiar excursii. În final, cele mai însemnate lucruri pentru un copil sunt atenția familiei și timpul petrecut împreună cu membrii acesteia.

Ziua Internațională a Copilului este, de altfel, un prilej grozav de bucurie pentru toți oamenii, nu numai pentru copii!

Mai ales că Ziua Mondială a Părinților se celebrează tot azi,  1 iunie, zi în care unele țări din lume marchează și Ziua Internațională a Copilului.

Această zi a fost gândită pentru a celebra importanța rolului de părinte, dar și legătura dintre părinte și copil, peste tot din lume. Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a inițiat acest eveniment în 2012, recunoscând importanța majoră pe care părinții o au în creșterea și educarea copiilor, precum și responsabilitatea acestora față de micuți. Este, fără îndoială, o oportunitate grozavă pentru a ne aprecia părinții, mai ales pentru eforturile lor de durată, pentru crearea unui mediu familial plăcut, încărcat cu fericire, sprijin, dragoste, respect și înțelegere.

La nivel global, Ziua Mondială a Părinților îi încurajează pe toți membrii  comunității să se alăture acestei sărbători: copii, profesori și chiar părinți (care sunt la rândul lor copii), pentru a se regăsi și pentru a recunoaște eforturile unor buni părinți. Cu toții ne vom aminti de copilărie și putem celebra această perioadă marcantă din viața noastră, căci în sufletul fiecăruia dintre noi se va afla tot timpul un copil. Este o zi magică, plină de spirit ludic, cu emoții individuale și cu adevărat speciale! La mulți ani tuturor, fie ei copii sau părinți!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.