• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 7 August , 2019

Michael Joseph Jackson s-a născut la 29 august 1958 în orașul Gary, Indiana (o suburbie industrială a orașului Chicago, Illinois) într-o familie de muncitori, fiul lui Joseph „Joe” Walter și Katherine Esther (născută Scruse), el este cel de-al șaptelea din nouă copii.
Michael Jackson a fost crescut de către mama sa în conformitatea re­gulilor impuse de Martorii lui Iehova, iar ulterior au existat zvonuri că s-a convertit la Islam, zvonuri dezmințite de avocatul său.
De la o vârstă fragedă, Michael a fost abuzat fizic și emoțional de tatăl său, fiind nevoit să îndure multe bătăi și înjosiri. Abuzurile din copilărie l-au afectat pe tot parcursul vieții.
Michael Jackson și-a dezvăluit talentul muzical la vârsta de cinci ani, în fața colegilor de clasă și a altor persoane, în timpul unui recital de Crăciun. În anul 1964, Michael și Marlon s-au alăturat fraților Jackson - un grup muzical format de frații Jackie, Tito și Jermaine. La vârsta de opt ani, Michael și Jermaine au devenit cântăreții principali ai for­ma­ției, care a preluat la vremea res­pec­tivă numele The Jackson 5.
În 27 ianuarie 1984, Jackson a suferit un accident. În timp ce filma la o reclamă pentru Pepsi Cola, Jackson a suferit arsuri de gradul doi pe cap, în urma efectelor pirotehnice din cauza cărora i-a luat foc părul. Imediat după acest accident, Jackson a făcut a treia operație de chirurgie plastică și a urmat un tratament pentru a-și ascunde cicatricile cauzate de acest eveniment. Pielea lui Jackson a fost maronie pe toată durata tinereții, dar începând cu anii ’80 a devenit din ce în ce mai deschisă la culoare. Schimbarea a dat naștere unor zvonuri care pretindeau că și-ar fi decolorat pielea. Conform biografului lui Jackson, acesta suferea de vitiligo și lupus. Vitiligo ar fi fost cauza decolorării pielii lui Jackson, ambele boli făcându-l sensibil la lumina soarelui.
În vara anului 1993, Jackson a fost acuzat prima oară de molestare sexuală de către un copil de 13 ani. În 2005, ancheta autorităților din Ca­lifornia s-a încheiat cu acuzația de abuz sexual.
A fost căsătorit de două ori: în 26 mai 1994, cu cântăreața și compozitoarea Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis Presley, şi pe data de 14 noiembrie 1996, cu asistenta-dermatolog Deborah Jeanne Rowe. A avut trei copii: Prince Michael, Paris şi Blanket (ultimul născut de mamă surogat).
În după-amiaza zilei de 25 iunie 2009, Michael Jackson a suferit un stop cardiac, după o supradoză de droguri, fiind declarat decedat la ora 14.26.
Michael Jackson a fost primul mare artist care a concertat în România, în data de 1 octombrie 1992.
Pentru a-şi umaniza faţa, preşedintele de la acea oră a făcut un micro-cros împreună cu artistul, însoţit de o trupă de cameramani.
Având în vedere viaţa controversată a lui Michael Jackson, puritanii zilelor noastre solicită interzicerea promovării artistului şi interzicerea editării/reeditării celebrelor piese muzicale care au încântat tinereţea mai multor generaţii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.