• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 26 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 16 August , 2023

Statul vrea să încaseze 6 miliarde lei de la firmele mici și PFA, însă același stat român a tăiat taxa de solidaritate pe OMV cu practic aceeași sumă, 1 miliard de euro. Care a fost secvența:
- Parlamentul votează taxa;
- Iohannis o întoarce la parlament (de ce?);
- decidenții (cine concret?) vorbesc și negociază cu OMV;
- legea e schimbată, OMV a scăpat să plătească 1 miliard euro și plătește o sumă minoră;
- în ultima zi de mandat, Ciucă prelungește cu 15 ani concesiunea pe petrol pentru OMV;
- OMV dă statul român în judecată ca să poată duce toate gazele din Marea Neagră în Aus­tria (decizia aceea că le vor scoate e o fumigenă, le vor scoate doar dacă le pot da pe nimic către ei în Austria și să producă acolo petrochimice).

Mai mult, UE a transmis în răspunsul către România că „pragul de 75% din cifra de afaceri, în funcție de care se aplică taxa de solidaritate, este parte integrantă a regulamentului UE, iar statele membre nu îl pot reduce din propria inițiativă”. Respectiv dacă OMV Petrom are veniturile finale certe, care provin din următoarele activități definite de codul CAEN - 051 extracție cărbune; 061 extracție țiței; 062 extracție gaze naturale; 191 fabricarea produselor de cocserie și 192 fabricarea produselor obținute din prelucrarea țițeiului – mai mult de 75% din cifra de afaceri totală a companiei trebuie să achite suprataxa pe energie pentru anul 2022. Dacă nu are, nu trebuie conform legii să achite suprataxa pe energie. (Acest text a fost copiat de pe Ziare.com)
- Guvernul Austriei spune iar și iar că își menține vetoul pe Schengen.
Deci voi toți veți plăti fix ce trebuia să plătească OMV. Austriecii au rămas cu banii în buzunar, noi nu. De ce ? Cine a făcut schema asta la noi? De unde a venit presiunea? Cum e posibil așa ceva - e profund ilegal să negociezi cu cineva o lege și după aceea să o schimbi în defavoarea statului și în favoarea altuia. Dacă asta nu e caz supermega penal de pușcă­rie, nu știu ce e.
În sfârșit, înțelegeți problema ruso-austriaca, e monstrul care se ascunde în mijlocul nostru aici.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.