Curs valutar
Euro
4.5680 RON
Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc
1.4823 RON
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa
G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac
Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!
Nelu Botiș pe 29.09.2023 la 14:27
1. Stimate domnule Teremtus, cu tot respectul, vreau sa va comunic faptul ca Bonta Emese nu va respecta.
2.
Marţi , 7 Iunie , 2011
Modernizarea Colegiului National „Gheorghe Sincai”
* Colegiu National „Gheorghe Sincai”, Baia Mare va avea un nou corp de cladire, lucrare ce va fi finalizata in doi ani, in cadrul unui proiect de reabilitare a Colegiului. In prezenta primarului Catalin Chereches, s-a dat unda verde pentru lucrare. Au mai fost prezenti, inspectorul scolar general, Mariana Pop, viceprimarul Istvan Ludescher, Traian Florea, directorul tehnic al Primariei municipiului, Radu Bolchis, director al directiei proiecte, din Primaria Baia Mare, Ioan Muresan, directorul Colegiului National „Gheorghe Sincai”.
Reabilitarea si extinderea cu un corp de cladire multifunctional al Colegiului National „Gheorghe Sincai” este un proiect depus spre finantare in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013. El face parte din domeniul major de interventie masura 3.4, respectiv reabilitarea si echiparea infrastructurii educationala preuniversitara, universitara si a infrastructurii pentru formare profesionala continua. Contractul a fost semnat in 23 martie 2011 de catre Autoritatea de Management- Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Proiectul are o valoare de peste sase milioane de lei, din care asistenta financiara nerambursabila de patru milioane lei. Contributia municipiului la acest proiect este de 2% plus cheltuieli cu TVA si alte cheltuieli neeligibile. Proiectul se desfasoara pe o perioada de 24 de luni, incepand cu luna iunie 2011. Obiectivele specifice ale proiectului sunt cresterea calitatii serviciilor de educatie preuniversitara oferite de Colegiul National prin adaptarea dimensiunii infrastructurii la numarul ridicat de elevi si asigurarea unei infrastructuri complete, integrate, moderne si la standarde europene. Prin acest proiect au fost propuse: Extinderea cladirii Colegiului National cu un corp de cladire D+P+E pe terenul eliberat, prin demolarea salii vechi de sport.. La demisolul cladirii se va amenaja o sala de mese pentru elevi, la parter va fi amenajata o sala multifunctionala, iar la etaj vor fi doua laboratoare de informatica. Este prevazuta dotarea spatiilor nou amenajate cu mobilier si echipamente necesare desfasurarii activitatii didactice. Se va realiza reabilitarea utilitatilor (canalizare, alimentarea cu apa, distributie agent termic) si reamenajarea curtii. Refacerea imprejmuirilor, respectiv refacerea gardurilor in jurul incintei si a portilor de acces.
Cresterea calitatii serviciilor de educatie preuniversitara oferite de Colegiu, prin adaptarea dimensiunii infrastructurii la numarul ridicat de elevi si asigurarea unei infrastructuri complete integrate, moderne si la standarde europene, respectiv: amenajarea si dotarea a 2 laboratoare noi de informatica, amenajarea si dotarea unei sali multifunctionale, cu o capacitate de 190 de locuri, necesara derularii activitatilor curriculare si extracurriculare (conferinte, festivitati), amenajarea unei sali de mese pentru imbunatatirea conditiilor de igiena alimentara si influentarea elevilor Colegiului in dezvoltarea unui comportament sanatos si ordonat in privinta alimentatiei. Rezultatele anticipate sunt pe masura proiectului: extinderea cladirii colegiului cu un corp nou de cladire D+P+E cu suprafata construita de 362 mp, adaptarea spatiului educational la numarul de elevi, amenajarea unui spatiu adecvat pentru servirea mesei – de care va beneficia un numar de 900 elevi, a unei sali multifunctionale pentru diverse activitati, a unui numar de 2 laboratoare de informatica, existenta unui spatiu adecvat desfasurarii activitatilor culturale. Un numar de 60 de ore se vor desfasura saptamanal in cele 2 laboratoare noi, va exista acces imbunatatit in incinta Colegiului pentru elevii cu dizabilitati.
Va fi extinsa reteaua de informatica cu un numar de 62 de statii de lucru si un server.
„Este un fapt deosebit inceperea acestui proiect pentru Colegiu, dar si pentru invatamantul baimarean, maramuresean. Incepem un nou proiect de anvergura la doar doua saptamani dupa demararea lucrarilor de la Colegiul Economic. Sper ca in curand sa prezentam alte lucrari importante in liceele baimarene. Conducerea Inspectoratului a depus eforturi pentru ca modernizarea scolilor sa fie un fapt real, palpabil si pentru un invatamant modern” - Mariana Pop
Un invatamant modern
„Sunt incantat ca unul dintre primele proiecte ale mandatului meu sa fie reabilitarea Colegiului National „Gheorghe Sincai”, Colegiu pe care si eu l-am absolvit. Eu mi-as dori ca cel tarziu in iunie 2013 sa tinem o sedinta simbolica de CL, la inaugurarea noului corp de cladire a Colegiului. Prin acest proiect, Colegiul isi va imbunatati infrastructura, devenind si din acest punct de vedere un Colegiul de elita, asa cum il recomanda rezultatele scolare. Dar proiectele noastre pentru Colegiu nu se opresc aici. Mai avem multe de facut impreuna. Ma bucur ca este alaturi de noi doamna Mariana Pop, atat in calitatea de consilier local, cat si in cea de inspector general. Chiar daca este o perioada scurta de timp trebuie sa avem o viziune unitara cu privire la modernizarea invatamantului baimarean” - Catalin Chereches, primarul Baii Mari.
Nicolae TEREMTUS
teremtus@gazetademaramures.ro
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.