• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Aprilie , 2012

O delegaţie din Ogliastra-Sardinia, a vizitat Baia Mare

În Baia Mare a sosit o delegaţie din provincia Ogliastra – Sardina pentru o vizită de lucru în nordul ţării. Ei au venit la invitaţia primarului Băii Mari, Cătălin Cherecheş, la o întâlnire cu consilierii locali băimăreni în Primăria Baia Mare. Din delegaţia italiană au făcut parte: Bruno Pilia - preşedintele Consiliului Regional Sardinia, Santino Piras – vicepreşedinte, Mimmo Lai – consilier pe probleme sociale (antreprenor firmă construcţii), avocatul Davide Burchi - consilier regional pe probleme de agricultură şi turism şi arhitectul Lucio Mereu - consilier regional pe probleme de urbanism.

 

Primarul băimărean a prezentat oaspeţilor italieni zona metropolitană Baia Mare şi perspectivele investiţionale în această zonă.

„Cred că în urma acestei vizite vom reuşi să realizăm un parteneriat consolidat între zonele noastre, mai ales că Baia Mare este un oraş în jurul căreia se generează o zonă metropolitană de 200 de mii de locuitori, o zonă care doreşte să aibă o dezvoltare coerentă. De aceea ne dorim relaţii solide cu regiuni similare de unde putem avea posibilităţi de colaborare. Maramureşul nu a fost un judeţ care să aibă întotdeauna deschidere spre ceea ce înseamnă relaţii cu parteneri externi din comunitatea europeană. Vom avea întâlniri cu primarii din localităţile zonei metropolitane pentru a vedea ce posibilităţi punctuale de colaborare vom găsi. De asemenea, ne vom întâlni şi cu cei de la Consiliul Judeţean şi Prefectura Maramureş, dar şi cu personalităţi care sunt interesate de colaborări externe”, a spus primarul Cătălin Cherecheş.

La rândul său, preşedintele Consiliului Regional Sardinia, Bruno Pilia, a mulţumit pentru primirea băimărenilor.

„Baia Mare este un oraş frumos şi suntem onoraţi că am fost primiţi de acest Consiliu Local şi de domnul primar. Este o mare asemănare între regiunile noastre şi credem că putem avea schimburi la nivel economic, cultural şi mai ales turistic”, a spus, printre altele, oaspetele italian.

Au vorbit şi consilierii din Sardinia, pe acea linie a bunei colaborări care poate fi consolidată în urma acestei vizite oficiale. Delegaţia italiană va duce mesajul băimărean în regiunea Ogliastra, iar în perioada următoare vor urma alte contacte, vizite înspre şi dinspre Sardinia-Italia. 

 

A urmat vizita la Consiliul Judeţean, unde preşedintele CJ, Mircea Man a făcut o prezentare a realităţilor economice ale Maramureşului. Oaspeţii italieni au vizitat Mânăstirea Bârsana şi Complexul Turistic Şuior, conduşi de inspectorul şcolar general, Mariana Pop, care a discutat şi problematica educaţională, dar şi posibilele colaborări cu unităţile de învăţământ din Sardinia.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.