• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 1 August , 2012

Mircea Man, dezlănţuit!

PDL Maramureş a avut o întâlnire cu presa băimăreană, în care liderii organizaţiei maramureşene au avut opinii dure cu privire la referendumul care ne-a invadat din toate părţile.

 

Preşedintele pedeliştilor maramureşeni, Mircea Man, a fost foarte ferm în discurs, aşa cum nu a mai fost văzut de mult timp.

„Am fost la Bucureşti, la Colegiul Naţional. Cel mai important punct discutat a fost cel legat de referendum. După cum se ştie, decizia partidului a fost de a nu legitima o lovitură de stat, un demers al USL-ului de a lua pârghia şi instituţia prezidenţială. Aici nu vorbim de Traian Băsescu, ci vorbim de modul în care USL, în 48 de ore, a schimbat avocatul poporului, a schimbat preşedinţii celor două Camere, a făcut presiuni asupra Curţii Constituţionale. Întrebarea legitimă pe care noi ne-o adresăm este legată de faptul că astăzi UE ne pune la colţ, în Comisia de Afaceri Externe a fost luată în discuţie ţara noastră, fără ca să fie avizat nici un factor responsabil din România, ceea ce înseamnă că în această scurtă perioadă în care PSD-ul s-a aflat la guvernare, a reuşit a le satisface poftele unora din conducerea partidului, şi a luat victimă-partener poporul român, ceea ce este cea mai mare greşeală.

Era o prioritate schimbarea lui Traian Băsescu, sau trebuiau măsuri economice înspre ceea ce au propus şi înspre cei care le-au asigurat voturile. Adică, trebuiau să procedeze la mărirea pensiilor, mărirea salariilor, crearea de locuri de muncă, condiţii mai bune de trai. Au venit, au spus toate aceste lucruri, dar nu au luat nici o măsură. Vom mări! Vom reduce TVA! Vom face lucruri care nu se pot face!

Reducerea TVA trebuie discutată cu FMI, orice măsură de subvenţie trebuie discutată în cadrul UE, iar aceste demersuri pe care le face USL nu fac altceva decât să ne arate foarte clar că vor cu tot dinadinsul să îl suspende pe preşedintele Băsescu.

Acesta a fost acuzat că se implică politic, dar de câteva zile, Crin Antonescu ce face?

Se întreabă cineva de ce participă activ în cadrul politic? De aceea PDL a luat decizia ca toţi membrii şi simpatizanţii partidului, duminică, prin rămânerea acasă, să spună un NU unui demers care înseamnă, în toţi termenii, lovitură de stat. Graba cu care partidele din USL nu au mai aşteptat încă trei luni de zile, să fie legitimaţi de popor, să fie un Parlament ales de popor şi premisele de după alegerile locale arată că sunt pe un trend bun. Astăzi, când încep să demonstreze că nu vor decât putere, îi încurcă orice instituţie de drept a statului, au luat deciziile pe care le cunoaştem cu toţii. Decizii atât de păguboase pentru statul român. În toate ţările din estul Europei, moneda naţională a crescut cu şapte la sută, adică s-a apreciat faţă de euro. La noi s-a depreciat cu şapte la sută, în câteva luni! Atunci, despre ce mărire de salariu de 8 la sută vorbim? Toate aceste lucruri se întâmplă în câteva luni şi, repet, miza este de a lua puterea, justiţia şi să conducă liderii politici ai USL. Ce vom face în această perioadă?

Măsurile sunt cât se poate de clare pentru toată lumea: toţi consilierii locali şi judeţeni trebuie să fie implicaţi în actul de alegeri. Solicit instituţiilor statului din Maramureş care se ocupă de alegeri să fie atente la modul în care se desfăşoară referendumul. Vom fi prezenţi în toate secţiile de votare. Vom monitoriza absolut cum se votează, care este prezenţa. Vom avea oameni în interiorul secţiei şi afară. Vom număra exact câţi oameni intră în secţia de votare şi câte buletine vor fi la final. De asemenea, periodic, omul din secţia de votare va trebui să ne spună câţi au votat şi dacă cifra spusă este identică cu cea pe care o monitorizează cei din afara secţiei. Facem acestea deoarece nu suntem convinşi de ceea ce s-a întâmplat la alegerile locale şi vrem să monitorizăm referendumul cu responsabilitate. Nu cerem favor, ci doar să se respecte legea, iar cetăţenii să voteze aşa cum gândesc. Dar membrilor noştri de partid şi simpatizanţilor le cerem doar atât, să nu legitimeze această iresponsabilitate a USL. Vom avea şi echipe mobile pe traseu, în judeţ, pentru a vedea cum se votează, dacă nu se va face turism electoral”, a spus un Mircea Man dezlănţuit.

 
Senatorul Gheorghe Mihai Bârlea a fost mai ponderat în exprimare. Şi el a punctat aceleaşi teme ca ale prezidentului PDL, doar că a făcut-o mai elegant, mai filozofic cumva. Mircea Man a spus că PDL Maramureş are 11 mii de membri de partid şi până la 50 de mii simpatizanţi ai PDL.  

Comentariile celorlalți

A4 pe 08.08.2012 la 11:32
Treaba ii klara ioane intrebarea e cati ar fii in stra e sa voteze pentru federalizare?:)
ion pe 03.08.2012 la 18:12
maramuresul, alaturi de ardeal, trebuie sa fie o tara libera. independenta. nu uitati ca astia din sud, bucuresti, va trag in jos 100 de ani.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.