• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 22 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 5 Septembrie , 2005

Mercedes A Class: Perfectiunea ca standard

Mercedes A Class e conceput pentru oamenii care vor sa se distinga prin alegerile facute si vor sa aleaga mereu o combinatie deosebita. Noua A Class imbina acest trend al schimbarii cu un concept tehnologic care exceleaza la toate capitolele: placerea de a conduce, senzatia de confort si spatiu, performanta motorului sau pur si simplu look-ul deosebit pe care il are.

 

A Class se prezinta in doua variante constructive, cu 3 si cu 5 usi, ambele creand propriul stil si degajand multa energie. Ce se sacrifica in cazul modelului cu 3 usi (spatiu si confort) se castiga in eleganta si sportivitate. Mai mult, pasagerii din spate nu simt lipsa unei usi, sistemul Easy-entry permitandu-le accesul foarte usor pe bancheta din spate prin simpla glisare a scaunului din fata. Modelul cu 5 usi impresioneaza prin interiorul foarte atractiv si materialele de calitate utilizate pentru a transforma A Class intr-o camera de lux pe 4 roti. Toate acestea sporesc placerea de a conduce, dezideratul suprem al noii vedete a marcii germane. O calatorie la bordul unei astfel de masini nu se reduce doar la condus. De pe volan pot fi accesate computerul de bord de pe consola centrala, sistemul audio, sistemul de navigare sau telefonul. Masina se comporta pe drum precum un excelent dansator, datorita suspensiei imbunatatite si a controlului electronic asistat al directiei.

Clasic

Clasa A se prezinta sub 3 linii de design: Classic, Elegance si Avantgarde. In varianta Classic, dotarile standard depasesc asteptarile cele mai exigente. In interior, soferul si pasagerii se pot delecta cu consola de instrumente cu 4 afisaje analogice, 3 tetiere spate, reglabile pe inaltime, pliabile, centuri de siguranta cu limitator de forta si retractor in functie de tensiune sau cu pragurile usilor cu insertii din aluminiu inscriptionate “Mercedes Benz”. Dotarile exterioare sunt impresionante, de la ABS, ASR, ESP (program electronic de stabilitate), BAS (sistem de asistare la franare) sau transmisia manuala in 5 sau 6 rapoarte (extrem de usor manevrabila) pana la inovatorul sistem “tirefit” cu pompa electrica, care permite chiar si unei persoane in varsta sa rezolve o pana intr-un timp foarte scurt (A Class nu are roata de rezerva).

Elegance

Pachetul Elegance ofera in plus fata de Classic geamuri electrice one-touch control si functie control, volan, schimbator de viteze si levier frana de mana imbracate in piele, ornamente interioare de lemn “Dome” pe usi si pe consola centrala, 4 jante din aliaj usor cu 9 spite sau bara de protectie si bandou de protectie in culoarea masinii, cu ornamente cromate ca sa enumeram doar cateva din multitudinea de detalii care fac deliciul unui posesor de Mercedes A Class.

Avantgarde

Pachetul Avantgarde ofera un aer sportiv dar si o personalitate deosebita. Vorbesc in acest sens combinatia de stofa “Maastricht” si piele Artico, grila radiator cu lamele negre si insertii cromate, parbrizul cu banda filtranta albastra, stopurile “bichromatic” inchise la culoare sau jantele din aliaj usor de 16 inch, design cu 5 spite.

Optionale

Pachetul de dotari optionale poate satisface si cele mai rafinate gusturi, specifice de altfel oricarui client Mercedes. Pentru 525 euro se poate opta pentru o vopsea metalizata, in timp ce pentru o tapiterie din piele se pot scoate din buzunar pana la 2.140 de euro in plus. Sunt disponibile de asemenea: Parktronic (sistemul de asistenta parcare), Autotronic (transmisie automata variabila continuu), Speedtronic sau Thermotronic (sistem de climatizare automata). Echiparea cu cauciucuri de iarna in locul celor de vara se poate face pentru doar 90 de euro in plus, in timp ce un sistem Comand APS (sistem de navigatie DVD si radio cu CD plazer, tste pentru telefon si 4 difuzoare) va va scoate din buzunar 2.800 de euro.

Motorizari

Exista posibilitatea de a opta pentru 3 tipuri de motorizari, atat pentru benzina, cat si pentru motorina. A 200 CDI ofera cea mai mare putere, 140 CP la 4200 rot/min iar consumul este unul de invidiat, intre 5,4 si 5,8 litri. Pretul CIP al acestei variante oferite de Fortuna Leasing Baia Mare ajunge la 20.110 euro. Desi beneficiaza de aceeasi cilindree, A 160 CDI dezvolta doar 82 CP si se afla printre cele mai cautate de clientii romani (pretul ei este de 16.150 euro CIP). Motorizarea pe benzina aduce un plus de viteza si dezvolta pana la 136 de cai putere. Pretul de pornire pentru o astfel de optiune este de 14.610 euro CIP. Toate aceste tipuri de motorizari pot fi regasite si pentru variantele cu 3 usi, preturile fiind sensibil egale, pornind de la 13.960 euro CIP pentru A 150 si ajungand pana la 19.450 euro CIP in cazul lui A 200 CDI. Masinile pot fi achizitionate in Baia Mare in sistem leasing prin Fortuna Leasing cu un avans de 15-50% si o perioada a contractului de 1-5 ani.

Cea mai sigura masina

Mercedes Benz A Class a obtinut cel mai mare calificativ la testele Euro-NCAP pentru masinile din clasa sa (5 stele). Acest rezultat de exceptie se datoreaza conceptului de siguranta cu podea suprapusa, care face ca motorul si transmisia sa se deplaseze inspre partea de jos a masinii in cazul unui impact, evitandu-se astfel o deplasare catre interiorul automobilului. Designul sandwich isi dovedeste eficienta si in cazul unui impact lateral, locul pasagerilor fiind situat la o inaltime mai mare decat in cazul unei masini compacte obisnuite. A Class beneficiaza de doua airbaguri frontale adaptative si se deschid in doua faze, in functie de forta impactului. De asemenea, noua inventie a celor de la Mercedes, airbagurile pentru cap si torace protejeaza pasagerii in eventualitatea unui impact lateral. Dotari ca ESP (controlul electronic al stabilitatii) si Brake Assist, nu fac decat sa desavarseasca un concept de siguranta dus la perfectiune.

 

Claudiu BABAN

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.