• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 21 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 19 Aprilie , 2018

MediSpa - specialistul în sănătate şi frumuseţe. Luna conștientizării rozaceei

Rozaceea este o afecţiune inflamatorie a pielii, mai des întâlnită la persoanele cu pielea deschisă la culoare şi la femei, şi care afectează pielea zonei mijlocii a feţei (obraji, nas), cu debut în jurul vârstei de 30 de ani.
Rozaceea poate fi prezentă şi la nivelul ochilor, uneori ochii roşii fiind singurul semn al acestei afecţiuni (neexistând afectarea cutanată).

 

 

Cel mai des întâlnit stadiu al rozaceei este cuperoza (rozaceea eritemato-telan­giectazică sau stadiul 1 al rozaceei). Se estimează că aproximativ 16 milioane de oameni în SUA suferă de rozacee. Conform Jurnalului Aca­de­miei Americane de Dermatologie (ianuarie 2018), s-au stabilit noi ghiduri de diagnostic al acestei afecţiuni. Conform acestuia, prezenţa unuia sau mai multor semne sau simptome (fenotipuri), precum roşeaţa persistentă a pielii feţei şi îngroşarea pielii feţei, mai ales în jurul nasului, sunt considerate diagnostice pentru rozacee. Alte criterii, precum coşurile, flushingul, vasele de sânge vizibile şi iritaţia ochilor sunt considerate şi ele diagnostice pentru această afecţiune. Se pot asocia simptome precum senzaţia de arsură, de înţepătură sau aspectul uscat al pielii.
Tratamentul este important, ţinând cont de impactul pe care această afecţiune îl are asupra calităţii vieţii (rata depresiei fiind destul de crescută). Educaţia pacientului despre boala sa este importantă, astfel putând să fie depistaţi factorii care declanşează episoa­dele de înroşire şi putând evita agravarea.
Cel mai des, factorii declanşatori sunt reprezentaţi de temperaturile extreme, lumina (expunere la soare, chiar şi prin plimbare), alcool, efortul fizic, stresul emoţional, anumite medicamente.
Folosirea de corticoizi cremă, pentru diverse eczeme la nivelul feţei, pe perioade îndelungate, pot determina rozacee.
Pentru evitarea agravării afecţiunii, pe lângă evitarea factorilor declan­şatori, este obligatorie folosirea unei creme cu factor de protecţie solară 50+.
Tratamentul prin creme care conţin metronidazol, acid azelaic sau brimonidine tartrat sau oxymetazoline pot fi eficiente, deşi ultimele două pot determina o agravare, în unele cazuri, a roşeţii, după întreruperea tra­ta­mentului.
Pot fi administrate antibiotice sau antifungice sistemic, pentru cazurile mai avansate. Vasele de sânge pot fi coagulate prin terapia cu laser (Nd:YAG sau PDL) sau prin IPL.
În această lună, persoanele care cred că ar avea cuperoză, se pot adresa Clinicii Medispa Baia Mare, pentru mai multe informaţii despre boală şi modul de tratare al acesteia.

 

Contact

MediSpa Baia Mare, strada George Coşbuc nr. 25 A,
TELEFON: 0786-596699, site: www.medispa.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.