• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 19 August , 2017

MediSpa - specialistul în sănătate şi frumuseţe. Căderea părului

Effluvium telogen este o formă de cădere difuză a părului, care apare la 2-3 luni de la un stres al organismului: carență de fier, naștere, intervenție chirurgicală, febră mare (> 39ºC), infecții, intoxicații ușoare, regim alimentar hipoproteic, malnutriție, traumatisme cerebrale, hipo- / hipertiroi­dism, postmedicamentos (anticoncep­ționale, antiepileptice, propranolol, anti­malarice, retinoizi, allopurinol). Această formă de cădere a părului durează între 6 luni și un an, astfel încât, o formă de cădere a părului care depășește această perioadă trebuie in­vestigată ca și formă de alopecie (aerată sau androgenică). Ca și tratament, trebuie în primul rând ame­lio­rată carența de fier, dacă aceasta există. De asemenea, se pot administra produse (suplimente, șampoane, fiole) care stimulează regenerarea părului și care întăresc ancorarea firului de păr la nivelul scal­pului.
O altă formă frecventă de cădere a părului este reprezentată de alopecia androgenetică. Această alopecie este una difuză, dar cu localizare specifică: la bărbați se observă căderea părului în zona frunții și vârfului capului, iar la femei se observă lărgirea cărării pă­rului. Doi factori majori sunt im­plicați: moștenirea genetică (de obicei avem în familie cazuri de alopecie andro­genetică) și stimularea an­dro­genică (perturbare endocrină). Poate să aibă debutul în adolescență, cu cazuri rare la copii.  Posibilitățile terapeutice sunt limitate, având efect doar atât timp cât este luat tratamentul. Pe lângă tratamentul specific alopeciei androgene­tice, trebuie investigată și latura endo­crinologică, mai ales la femei, și remediate posibilele dere­glări hormonale. 
În cazul bărbaților se poate efectua trata­­mentul chirurgical prin implan­tarea de grefe autologe (se prelevă foliculi din zonele care nu sunt sensibile la testosteron – ceafă – și se im­plan­tează în zonele cu probleme).

Alopecia aerată (pelada) este o formă autoimună de cădere a părului, mul­tifactorială, cu predispoziție gene­tică, caracterizată prin pierderea fi­relor de păr sub formă de plăci sau sub formă de luminișuri. Apare de obicei după vârsta de 2 ani, fiind mai frec­vent întâl­nită la copii și adoles­cenți. Afecțiunea se poate ameliora, chiar vindeca în de­cursul a 6-24 de luni, în cazul tinerilor și a bolii recente, sau se poate extinde pro­gresiv, până la pierderea totală a părului, mai ales dacă afecțiunea este prezentă de câțiva ani.  Tratamentul tre­buie făcut înde­lung, prin aplicare de corticoizi, injec­tare de triamcinolon acetonide, aplicare de minoxidil, difen­ci­pro­nă, PUVA terapie, corticoizi sistemic.

Alopeciile cicatriciale se caracteri­zează prin prezența de leziuni cutanate la ni­velul pielii păroase și prin urmare, că­derea ireversibilă a firului de păr. Alo­peciile cicatriciale primare se referă la bolile firului și ale folicului pilos (foliculita decalvantă, celulita disecantă, pus­tuloza sterilă. Formele secundare sunt datorate unor dermatoze sistemice (lu­pus eritematos cro­nic, lichen plan, pemfigoid cicatricial, pseudopelada Brocq, alopecia fibro­zantă frontală, sclerodermia). Trata­mentul depinde de boala de bază, dar trebuie reținut faptul că odată instalată alopecia, aceasta este definitivă.

Pe lângă tratamentul specific fiecărei forme de alopecie necicatricială, în ca­drului Clinicii Medispa se poate efectua mezoterapia împotriva căderii părului. Această metodă se referă la introducerea la nivelul scalpului de substanțe nutritive, vitamine, aminoacizi, cu ajutorul unui ac fin. Astfel sunt stimulate microcirculația, subs­tan­țele nutritive sunt administrate di­rect la foliculul fi­rului de păr, secreția de sebum se re­duce.  Frecvența ședințelor este de unul pe săptămână,  4 săptă­mâni, apoi de întreținere, la câteva luni.

 

SERVICIILE oferite de MediSpa Baia Mare:
 

- Consultaţii de chirurgie plastică şi estetică
- Consultaţii şi tratamente dermatologice
- Depistarea şi tratamentul cancerelor cutanate
- Diagnosticul şi tratamentul bo–lilor şi afecţiunilor pielii, părului şi unghiilor, examinare corporală totală
- Evaluarea, înregistrarea şi monitorizarea leziunilor pigmentare folosind dermatoscopia şi teh­no­logia digitală computerizată de ultimă oră
- Tratamentul acneei
- Tratamentul hiperhidrozei (trans­­piraţie în exces)
- Diagnosticul şi tratamentul infecţiilor cutanate
- Diagnosticul şi tratamentul erup­ţiilor, eczemelor, psoriazisului şi seboreei
- Diagnosticul şi tratamentul alergiilor
- Diagnosticul şi tratamentul le­ziu­nilor genitale
- Consultanţă pentru probleme estetice
- Tratamente laser folosind apa­rate de ultimă generaţie
- Peelinguri chimice.
 

Injecţii pentru corecţia ridurilor şi liniilor:
- Toxină botulinică
- Acid hialuronic
- Biorevitalizare cu aminoacizi esenţiali
- Mezoterapie.

TRATAMENTE LASER:

- Rejuvenare cutanată (laser Nd:Yag)
- Epilare definitivă pentru toate fototipurile (laser Alexandrite, laser Nd: Yag, IPL)
- Închiderea dilataţiilor vasculare de pe faţă sau membrele inferioare (laser Nd: Yag)
- Tratamentul hiperpigmentărilor (laser Alexandrite)
- Tratamentul cicatricilor, vergeturilor
- Excizii laser.

 

 CONTACT

MediSpa Baia Mare, strada George Coşbuc nr. 25 A,
TELEFON: 0786-596699, site: www.medispa.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.