• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 21 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Aprilie , 2018

MediSpa - specialistul în sănătate şi frumuseţe. Bronzarea artificială

Efectele vizibile, de scurtă durată, ale radiaţiei ultraviolete, includ bronzarea şi arsura solară (roşeaţa, vezi­cule, descuamare). Acest proces este bifazic şi dependent de lungimea de undă. În prima fază, culoarea maronie apare imediat după expunerea la soare şi se datorează razelor UVA. Razele UVB, în schimb, determină o bronzare mai întârziată (aproximativ după 3 zile). Oricare dintre aceste două tipuri de radiaţie solară afectează celulele pielii, putând determina diverse tipuri de modificări cutanate precanceroase („pete de ficat”, zone zgrunţuroase sau roşiatice, vase de sânge vizibile la su­prafaţa pielii) sau chiar cancere cutanate.
Totuşi, pentru a menţine un aspect bronzat al pielii, fără a ne expune la soare, avem la îndemână diverse me­tode: folosirea de creme / loţiuni / ge­luri / sprayuri autobronzante, autobronzarea cu aerograf (bronzarea orga­nică), folosirea de acceleratori ai bron­zului, solarul sau Melanotan II (hormon folosit nelicenţiat în colorarea pielii, cu multiple efecte adverse).
Bronzarea organică constă în pulverizarea unei soluţii speciale pe suprafaţa corpului, soluţie pe bază de DHA (dihidroxiacetona – un zahăr), care nu vopseşte, ci determină o reacţie la nivelul celulelor moarte ale epidermei (reacţie Maillard), neafectând pielea. Acest tip de bronzare este unul dintre cele mai populare metode de obţinere a unei culori
maronii frumoase a pielii.
Neexpunând pielea la soare, nu rişti îmbătrânirea acesteia, apariţia ridu­rilor sau a diverselor modificări cutanate precanceroase induse de soare. Procedura durează 15 minute, efectul apare într-o oră de la efectuarea procedurii, putând continua până la 24-72 ore. Bronzul astfel obţinut durează timp de aproximativ 1 săptămâna (atât durează descuamarea complete a celulelor superficiale bronzate).

Pe bază de DHA sunt şi majoritatea autobronzantelor (loţiuni, creme, geluri sau sprayuri). În funcţie de zonă, culoarea poate fi menţinută prin reaplicarea la 1-4 zile a produsului. Atât în cazul folosirii bronzării organice cu aerograful, cât şi a folosirii de autobronzante, pregătirea pielii înaintea procedurii este esenţială. Înainte cu o zi, se exfoliază pielea cu ajutorul diverselor scruburi (zaţ de cafea, faină de mălai, zahăr sau diverse produse de gomaj), insistându-se pe zonele cu piele îngroşată (coate, genunchi, călcâie). De asemenea, este recomandată epilarea înaintea folosirii autobronzantelor. Pielea trebuie să fie curată şi perfect uscată, iar cremele emoliente se vor evita în ziua efectuării procedurii. După aplicarea produselor autobronzante, trebuie să aştepţi ca pielea să se usuce, să nu faci duş în următoarele 8 ore, să eviţi să porţi haine strâmte imediat după aplicarea soluţiilor cu DHA.

Cel mai important lucru de luat în calcul în cazul folosirii metodelor de autobronzare este că nu ne protejează de razele solare şi efectul acestora asupra pielii. Ca şi reacţii adverse, există posibilitatea apariţiei unei eczeme de contact, dar care nu este datorată ingredientului DHA, ci este determinată de prezenţa conser­vanţilor în produsul folosit.

Acceleratorii de bronzare (loţiuni sau pilule) conţin tyrozina, care stimu­lează şi creşte formarea de melanina (pigment), accelerând astfel procesul de bronzare. Alte tipuri de pilule conţin canthaxanthina (carotenoid), folosit de obicei ca aditiv de culoare în mâncare. Acesta din urmă deter­mină o colorare portocaliu-maronie a pielii, dar şi efecte toxice asupra fica­tului, urticarie sau retinopatie.
Un alt ingredient comun găsit sub formă de pilule este beta-carotenul. Acest ingredient poate fi furnizat corpului şi prin aport crescut de fructe şi legume şi determină o colorare gălbuie a pielii.
Produsele bronzante (pudre sau creme hidratante) determină un bronz ins­tant, dar pot fi îndepărtate foarte uşor, prin spălare cu apă şi săpun (sunt asemănătoare produselor de machiaj).

Bronzul este atrăgător şi chiar ascun­de anumite defecte. Alege cu inteligenţă metoda de obţinere a bronzului, gândindu-te şi la sănătatea ta!

 


Contact

MediSpa Baia Mare, strada George Coşbuc nr. 25 A,
TELEFON: 0786-596699, site: www.medispa.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.