• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Mai , 2012

Matei Dumitru, candidatul USL la Consiliul Local Baia Mare

Matei Dumitru este președintele organizației PSD Baia Mare și unul dintre liderii foarte importanți ai filialei social-democrate maramureșene. Om de afaceri de succes, conduce singura unitate de producție industrială mecanică din Baia Mare, Mitică, cum îi spun oamenii, a reușit să reactiveze organizația PSD Baia Mare și să o aducă pe poziția de cea mai puternică organizație din filială.

 

Reporter: Cum se poate caracteriza mandatul de viceprimar care se va sfârși odată cu alegerile din 10 iunie?

Matei Dumitru: Sunt consilier local din 2004, două mandate am fost consilier județean, sunt familiarizat cu problemele de administrație, iar perioada de mandat de viceprimar a fost benefică pentru a înțelege și mai bine mecanismele administrative. Pe perioada din ultimul an au fost câteva realizări care trebuie evidențiate. În primul rând, am echilibrat bugetul. Nu se mai lucrează decât pe buget și tot ce lucrăm, plătim. Suntem cel mai bun partener pentru cei care lucrează corect. Dacă se fac lucrări de calitate, dăm banii imediat. Am reușit să aducem și bani suplimentari la buget în 2011, deși a fost un an greu. Am avut cu 67 de miliarde de lei vechi mai mult decât în 2010. Iar pe patru luni de zile ale anului 2012 sunt cu 55 de miliarde de lei vechi mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2011. Și aceasta, deși am scăzut IVG cu vreo trei procente.

Rep: Care au fost atribuțiile dumneavoastră?

Matei Dumitru: Eu m-am ocupat de problemele sociale și de școli. Am început să intrăm în școli și avem câteva realizări. Am terminat Grădinița nr.7, Grădinița nr.27 și Creșa nr.2. La aceasta din urmă sunt mândru de ceea ce este acum acolo. O lucrare deosebită. Zilele acestea am reușit să inaugurăm Clasa 0 (Școala Generală 5) cu tot ce înseamnă dotări la standarde ale UE, fiind prima din România. De asemenea, am pregătit documentațiile pentru tot ce înseamnă Școli, respectiv anveloparea termică, să putem să accesăm fonduri. Din păcate Baia Mare suferă ca întreg județul la capitolul absorbție de fonduri. O situație ce durează de mult. Pot să spun că în acest moment, în Baia Mare nu avem nici un proiect în derulare. Sunt unele în diverse stadii, este un sistem birocratic la București, creat de cei care au guvernat, încât economia României este aproape blocată. Sunt peste 12 miliarde de euro blocați în licitații blocate de fel și fel de interese. Nu se lucrează mai nimic!

Rep: Ce vă propuneți?

Matei Dumitru: Să terminăm în trei ani de zile tot ce înseamnă canalizare, apă, străzi, școli. Tot ceea ce este nevoie în Baia Mare, Inclusiv proiectele mari de amenajare a parcurilor, Piața Revoluției. Ne gândim la un Centru Expozițional, la promovarea proiectelor pentru perioada 2013-2020. Zone de agrement.

Dacă te uiți în Baia Mare, nu prea este nimic. Nu ai ce face în oraș. Aceste proiecte nu se pot face peste noapte, dar într-un an de zile am reușit să facem ordine, să avem calitate la lucrări. Strada Minerilor s-a terminat în trei luni de zile. Nimeni nu credea că o stradă din Baia Mare se poate termina în doar trei luni. Am terminat Vasile Lucaciu.

Vrem să luăm toate bazele sportive la Primărie și să le modernizăm, să începem să dăm o altă viață acestui oraș.

Ne-am propus pentru patru ani de zile realizarea a cinci mii de locuri de muncă. Am început discuții cu Companii mari și sper să le finalizăm în mod favorabil. Vom genera și afaceri productive, de producție. Nu s-a tratat această problemă la modul serios de către administrație. Un investitor când vine...Companiile multinaționale trebuie tratate corect. trebuie să te duci să îi întrebi ce vor, iar la ceea ce vor, tu trebuie să le răspunzi, nu să le întinzi mâna sau să le arăți buzunarul. Trebuie să îi tratezi serios și te vor trata serios.

Acum, noi tratăm foarte serios aceste probleme, indiferent de cine vine. Creăm condiții, dacă trebuie să intervenim și la guvern, o facem. Este o competiție între România și țările din jur pentru astfel de investiții. La fel cum este o competiție între Baia Mare și alte orașe. Noi suntem în toate analizele economice sub nivelul majorității orașelor. Avem două proiecte pentru Maramureș. Șpitalul, cu probleme (amendați cu patru milioane de euro) și drumul Baia Sprie-Bârsana, unde amenda este de cinci milioane de euro. Ăștia trebuie să plece de acolo!. Nu au ce căuta în administrație niște indivizi care nu știu să gestioneze niște probleme de genul acesta și mai și râd. L-am văzut pe Mircea Man râzând la televizor că a fost amendat pentru lucrările de mai sus. Ar fi trebuit să plângă. Eu am proiecte multe la fabrică și am un singur om care gestionează, la CJ este o armată, iar ineficiența este la ea acasă. Trebuie să se știe, în Primăria Baia Mare au intrat două persoane, în ultimul an, eu și primarul Cătălin Cherecheș. Restul sunt aceleași persoane. Dacă le spui oamenilor ce au de făcut, fac, dacă nu îi ceri...nu poți să conduci un oraș la fără frecvență. Sau să stai o zi în Baia Mare și șase în delegație.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.