• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 27 Mai , 2012

Maşina eco de un milion de dolari

Noua maşină electrică destinată unei clientele exclusiviste care dispune de conturi generoase va fi lansată de producătorul auto croat, mai puţin popular, Rimac Auto. Reprezentanţii companiei croate au anunţat că vor începe producţia de masă pentru noul model electric de maşină sport Concept One, prezentată pentru prima dată la Salonul Auto de la Frankfurt unde a fost un succes.

Maşina dezvoltă 1000 de cai putere şi poate ajunge la o viteză maximă de peste 300 km/h, iar cei care îşi doresc o astfel de maşină trebuie să se grăbească, deoarece doar 88 vor fi vândute la nivel mondial, fiecare pentru un milion de dolari. Preţul pus pe maşină i-a trezit interesul inclusiv Prinţului Albert al II-lea al Monaco, care a mers la sediul Rimac pentru a vedea el însuşi automobilul.

 
Maşina are patru motoare electrice. Concept One cântăreşte 1,650 kg şi poate atinge 100 km în doar 2,8 secunde. Viteza maximă pentru maşina croată este de 305 km/h. Pentru a asigura o aderenţă maximă, Rimac a dezvoltat o serie de anvelope alături de Vredestein, unul dintre cei mai buni astfel de producători din lume. Anvelopele "Ultract Vorti" menţin maşina pe şosea de câte ori motorul propulsează maşina la viteze năucitoare. Ele au fost create de designerul italian Giugiaro. Automobilul oferă o noua experienţă de conducere prin intermediul centrului său de greutate scăzut, a faptului că nu există întreruperi în momentul în care se schimbă vitezele. Maşina are o baterie de 92 kWh, care permite parcurgerea a 370 de mile.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.