Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Mărţişoarele de aur ale sportului românesc
La Şcoala „Al. I. Cuza” – director prof. Grigore Mureşan – în cadrul Centrului de Documentare şi Informare - s-a sărbătorit ziua de opt Martie prin activitatea intitulată „Mărţişoarele de aur ale sportului românesc”.
A devenit o tradiţie a CDI – ului ca în fiecare an, cu ocazia acestei sărbători, să se desfăşoare o activitate care să pună în lumină potenţialul creator al femeilor în diverse domenii de activitate. Anul acesta domeniul ales a fost sportul, deoarece femeile din România, de-a lungul timpului, au depăşit detaşat performanţele bărbaţilor ca număr de medalii, participări la competiţii de anvergură. Activitatea, structurată în trei părţi, s-a vrut a fi o pledoarie pentru sport, o motivaţie pentru practicarea intensivă a sportului, pornind de la exemple concrete.
Prima parte a constat înr-o prezentare Power Point, realizată de elevii claselor a VII–a, care au avut ca temă de documentare obţinerea şi sintetizarea informaţiilor despre performanţele marilor sportive : Nadia Comăneci, Rodica Dunca, Lia Manoliu, Iolanda Balaş, Mihaela Peneş, Sanda Toma, Doina Melinte, Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Laura Badea, Simona Amânar, Luminiţa Huţupan.
Partea a doua a activităţii s-a bucurat de prezenţa gimnastei Rodica Dunca, sportivă cu care noi, băimărenii, ne mândrim atât de mult .Domnia sa a răspuns cu multă solicitudine întrebărilor care i-au fost adresate de elevi, le-a vorbit despre activitatea ei, despre cum este viaţa unui sportiv de performanţă, câtă muncă, ambiţie şi voinţă presupune aceasta; le-a vorbit despre competiţiile europene, mondiale şi olimpice la care a participat, despre sentimentele de mândrie şi emoţie pe care le trăieşte un sportiv când urcă pe podium.
Ultima parte a fost consacrată unui scurt moment artistic care a cuprins recitări, cântece şi dansuri ai căror protagonişti au fost elevi din clasa a V – a şi clasele a VII –a. Activitatea a fost coordonată de prof. Doina Bedean – bibliotecar – şi prof. Istvan Bokor – Educaţie fizică şi sport. La buna desfăşurare a activităţii au mai contribuit prof. Iosif Făgădar, prof. Monika Bandi, înv. Dragoş Dorina, prof. Paşca Valer.