• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 Martie , 2012

Mărţişoarele de aur ale sportului românesc

La Şcoala „Al. I. Cuza” – director prof. Grigore Mureşan – în cadrul Centrului de Documentare şi Informare - s-a sărbătorit ziua de opt Martie prin activitatea intitulată „Mărţişoarele de aur ale sportului românesc”.

 

A devenit o tradiţie a CDI – ului ca în fiecare an, cu ocazia acestei sărbători, să se desfăşoare o activitate care să pună în lumină potenţialul creator al femeilor în diverse domenii de activitate. Anul acesta domeniul ales a fost sportul, deoarece femeile din România, de-a lungul timpului, au depăşit detaşat performanţele bărbaţilor ca număr de medalii, participări la competiţii de anvergură. Activitatea, structurată în trei părţi, s-a vrut a fi o pledoarie pentru sport, o motivaţie pentru practicarea intensivă a sportului, pornind de la exemple concrete.

Prima parte a constat înr-o prezentare Power Point, realizată de elevii claselor a VII–a, care au avut ca temă de documentare obţinerea şi sintetizarea informaţiilor despre performanţele marilor sportive : Nadia Comăneci, Rodica Dunca, Lia Manoliu, Iolanda Balaş, Mihaela Peneş, Sanda Toma, Doina Melinte, Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Laura Badea, Simona Amânar, Luminiţa Huţupan.

Partea a doua a activităţii s-a bucurat de prezenţa gimnastei Rodica Dunca, sportivă cu care noi, băimărenii, ne mândrim atât de mult .Domnia sa a răspuns cu multă solicitudine întrebărilor care i-au fost adresate de elevi, le-a vorbit despre activitatea ei, despre cum este viaţa unui sportiv de performanţă, câtă muncă, ambiţie şi voinţă presupune aceasta; le-a vorbit despre competiţiile europene, mondiale şi olimpice la care a participat, despre sentimentele de mândrie şi emoţie pe care le trăieşte un sportiv când urcă pe podium.

Ultima parte a fost consacrată unui scurt moment artistic care a cuprins recitări, cântece şi dansuri ai căror protagonişti au fost elevi din clasa a V – a şi clasele a VII –a. Activitatea a fost coordonată de prof. Doina Bedean – bibliotecar – şi prof. Istvan Bokor – Educaţie fizică şi sport. La buna desfăşurare a activităţii au mai contribuit prof. Iosif Făgădar, prof. Monika Bandi, înv. Dragoş Dorina, prof. Paşca Valer.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.