• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 4 Martie , 2012

Mărţişoare cu aromă de lavandă

A patra ediţie a Târgului de Mărţişoare a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”, ca în fiecare an, în Salonul Artelor.

 
În acest an, au fost mulţi expozanţi, iar mărţişoarele prezentate şi oferite băimărenilor au fost mici bijuterii lucrate cu migală de artişti plastici tineri şi foarte tineri. Târgul este organizat la iniţiativa artistului plastic Ileana Danci şi se bucură de un real succes. În acest an au fost multe solicitări, peste posibilităţile de găzduire ale Bibliotecii Judeţene.
La deschiderea evenimentului au participat Teodor Ardelean, Ioan Marchiş, primarul Cătălin Cherecheş, profesori şi oameni de artă. S-a vorbit despre mărţişor, simboluri, datini, obiceiuri şi despre minunata expoziţie în care am regăsit ca noutate absolută un stand cu minunăţii realizate din lavandă.
 
Ileana Danci realizează mărţişoare din ceramică pictată manual. Mărţişoare realizate în serii limitate de câte 6-9 exemplare, mici obiecte de artă pe care le poţi pune oriunde, la loc de cinste. În aromele liniştitoare ale lavandei, invitaţii şi cei care au venit în zilele următoare au putut vedea, cumpăra un strop de autentic, de frumos, de bun gust.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.