• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 Aprilie , 2012

Promovarea vitei de carne în Maramureş

Senatorul PSD de Maramureş, Marius Sorin Bota, a avut în decursul lunii martie a.c. o serie de întâlniri cu operatorii de însămânţări artificiale şi fermierii mici din Maramureş (zona Codrului, Chioarului, Mănăşturului, Lăpuşului, Vişeu şi Sighet), pentru a găsi împreună cu aceştia soluţii în vederea dezvoltării activităţii creşterii animalelor. În cadrul acestor întâlniri, s-au discutat probleme legate de politica agricolă pentru anii următori şi programul de subvenţii.

 

Fermierii au făcut o propunere concretă legată de subvenţionarea pe cap de animal, la prima fătare, pentru încurajarea oamenilor în vederea creşterii animalelor şi a creşterii şeptelului. Această propunere se va materializa prin amendament la politica USL privind viziunea în agricultură în viitorul program de guvernare.

De asemenea, la aceste întâlniri s-au purtat discuţii în vederea găsirii unor soluţii concrete de susţinere a activităţii de creştere a animalelor la nivel local, siguranţă şi obţinere a unui preţ bun al produselor pe piaţa de desfacere, preocupare pentru promovarea eficientă a vitei de carne din soiuri valoroase (Angus, Charolaise, Limousine, Albastru Belgian), aprovizionare cu materii prime şi furaje, comercializare şi desfacere a produselor din carne.

Schimbul de experienţă, propunerile formulate şi impresiile participanţilor s-au constituit într-un util test profesional, care va fi valorificat de senatorul maramureşean într-un ajutor concret dat zootehniştilor din zonă.

 

Senatorul va subvenţiona dozele de material seminal pentru însămânţarea cu vita de carne, din rasele amintite mai sus, începând cu luna mai, pe tot parcursul anului în curs, proprietarii de vite din Maramureş primind astfel gratuit dozele de la operatorii de însămânăţări din zona lor.

 

MARIUS SORIN BOTA, senator

Comentariile celorlalți

alin pe 20.01.2013 la 18:12
cum se poate obtine o finantare pentru a face o ferma de vaci de carne
sint din judetul clujmultumesc mult

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.