• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 Martie , 2012

Sfaturile lui Bota către Zamfir!

Preşedenţia Consiliului Judeţean se dovedeşte a fi o miză importantă pentru toate partidele care contează, dar şi pentru politicienii-lideri din cadrul aceloraşi partide. Deşi pare a fi o chestiune care se suprapune, nu este aşa, iar senatorul PSD, Sorin Bota confirmă! 

 
 

Parlamentarul maramureşean a anunţat de ceva vreme că se va înscrie în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean. El spunea că în ultimă instanţă o va face şi de pe poziţia de independent. Mulţi au considerat spusele lui Bota ca fiind o glumă politică. Dar realitatea politicii maramureşene, bate filmul politicii teoretice.

Senatorul PSD pare decis să ducă la capăt ceea ce declara în urmă cu o lună sau două. Prin târg umblă vorbe, unele de-a dreptul interesante, dar senatorul nu a dorit să ne confirme sau să ne infirme ceva. El face o radiografie a situaţiei candidaturii la preşedenţia CJ Maramureş, o radiografie personală, dar fermă! „Plecând de la zicala românească: „Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă în sac”, extrapolând puţin, putem spune că Zamfir Ciceu a primit şansa, şi PC-ul, de a candida la preşedenţia Consiliului Judeţean din partea USL, dar asta nu înseamnă că USL-ul bagă în curtea PC funcţia de preşedinte. Această funcţie este o candidatură uninominală cu o anumită susţinere politică pentru care trebuie să se muncească, pentru care, din păcate, eu nu văd acest lucru.

 

Zamfir e un personaj politic, relativ, prin manifestările lui publice, tânăr în politică şi cu o notorietate destul de scăzută. De când au discutat ei, în interiorul AC-USL, ca posibilul candidat să fie el, ar fi trebuit să se apuce de treabă. Nu au făcut acest lucru, iar efectele se vor vedea, probabil în rezultate. Mai adaug o zicală românească: „Porcul nu se îngraşă în Ajun!”.

Senatorul a făcut câteva aprecieri şi faţă de modul în care ar fi trebuit ca Zamfir Ciceu să abordeze problema candidaturii.„Pe lângă partea de pregătire a campaniei, ar trebui să aibă şi un program. Trebuie să aibă un program negociat cu liderii partidelor care îl susţin. Trebuie să negocieze cu parlamentarii USL. Încă nu am ştiinţă de un asemenea demers. Din păcate!Cred că se pierd zile preţioase şi în aprilie vom asista, probabil, la schimbarea candidatului dacă vor continua în acest ritm, în acest fel. Din punct de vedere personal, reconfirm disponibilitatea de a candida pentru a face ca lucrurile în Maramureş să capete alte valenţe. Maramureşenii merită să fie pe un loc fruntaş în România, Maramureşul merită să arate mult mai bine, condiţiile de viaţă să fie mult mai bune. Aici la noi, oamenii sunt muncitori, dar nu au unde munci şi voi face tot ce îmi stă în putere ca să scăpăm judeţul de incompetenţa şi lăcomia celor care l-au condus acum, în frunte cu Mircea Man. Ce va trebui făcut ca acest lucru să se întâmple, rămâne să vedem. Orice decizie în acest sens, o voi lua cu consultarea liderului partidului, Victor Ponta”, a spus senatorul PSD.Sorin Bota consideră că este nevoie de un candidat perfect, unul care poate juca, politic vorbind, cartea câştigătoare.

„Nu cred că schimbarea apartenenţei politice în cadrul USL este neapărat necesară. USL trebuie să găsească acel candidat cu care să câştige. Repet, valul USL nu îl face pe oricare dintre potenţialii candidaţi, câştigător. Este doar un suport logistic, un suport de imagine pe care se poate construi o campanie bună şi câştigătoare. Dar mai contează şi omul care candidează, notorietatea lui, disponibilitatea lui la efort, capacitatea lui de a transmite mesajele corect către populaţie şi, aşa cum spuneam de mai mulţi ani, un om politic de succes trebuie să aibă gură, figură şi alură. Aceste lucruri, candidatul propus acum le-ar îndeplini dacă le-ar şi pune în slujba cetăţenilor şi a alianţei. Mai este o vorbă moştenită de la ruşi: „Dacă nu poţi, te ajutăm, dacă nu vrei, te obligăm, dacă nu ştii, te învăţăm”. Cred că se pot aplica şi azi aceste învăţăminte, problema este dacă Zamfir chiar îşi doreşte să ocupe această funcţie şi are determinarea necesară pentru a o ocupa. Nu vreau să îi sabotez acţiunea, pe mine mă interesează să scăpăm de conducerea de azi, a judeţului”, a spus Bota.

 

Pe de altă parte, senatorul PSD crede că oricine ar fi candidat la preşedenţia CJ, va trebui să primească undă verde din partea liderilor.„Candidatul trebuie să aibă şi susţinerea tuturor liderilor de opinie şi de imagine ai USL. Pentru acest lucru, candidatul trebuie să se aşeze la masă, să discute, să îşi realizeze un program şi să primească acea susţinere. Aşa din senin, susţinerea va veni cu jumătate de măsură, probabil. Unii sunt frustraţi că nu au fost nominalizaţi ei, alţii că nu li s-a dat partidului respectiv această candidatură. Să nu uităm faptul că, din punctul meu de vedere, luna trecută am făcut o propunere onestă la Sighet, celor doi posibili candidaţi USL, respectiv primarul în funcţie şi viceprimarul. Iată că de comun acord au îmbrăţişat propunerea pe care le-am făcut-o. Spre ruşinea liderilor judeţeni care nu au avut viziune şi capacitate de negociere datorită intereselor personale şi mai puţin pentru interesul USL. Eu mă felicit şi îi felicit! Sigur, această situaţie schimbă oarecum, din nou, harta USL în Maramureş. Pentru că se cedează o poziţie, pe un calcul şi personal şi raţional, o funcţie pentru care ACD Maramureş trebuie să ofere ceva în schimb. Dacă vor! Dacă vor să existe o unitate a acestei alianţe în folosul tuturor. Dacă vor merge pe varianta „care pe care fraieresc”, atunci campania şi rezultatele vor fi pe măsură.

 
 Senatorul Sorin Bota doreşte să candideze, dar încă aşteaptă!„Dacă Sorin Bota nu va simţi că USL-ul, prin candidatura pe care o are, are şanse reale la câştigarea demnităţii în cauză, va candida. În oricare situaţie! Eu ştiu că scopul scuză mijloacele şi la această bătălie cu portocalii şi aliaţii lor pe noi ne interesează să câştigăm.Cei care au alte jocuri, alte interese, e problema lor şi nu mă au ca aliat, ci ca şi adversar”.Marius Sorin Bota

Comentariile celorlalți

Emilia pe 27.03.2012 la 21:10
De acord cu Bianca ! Ciceu va castiga si va face dreptate !
Bianca pe 20.03.2012 la 13:44
Senatorul PS a pierdut o buna ocazie de a tacea. Numai cu fortele unite (PNL+PSD+PC) vom putea sa scapam Maramuresul de Man. Si daca senatorul vrea sa candideze ca independent, atunci va comite un act de tradare fata de USL, care nu numai ca este imoral dar este si inutuil fata de sine, caci nu are sanse de a castiga. Cine a auzit de Bota la Viseu, Morsa sa Sighet? Nimeni! Nici de |Ciceu nu s-a auzit, adevarat, dar macat Ciceu va candida din partea USL, singura speranta rationala de a scapa de ciuma portocalie...

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.