• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Aprilie , 2012

Bovina de carne, viitorul zootehniei maramureşene

Senatorul PSD de Maramureş, Sorin Bota, a afirmat la sfârşitul săptămânii trecute că problema posibilei sale candidaturi la preşedinţia Consiliului Judeţean a devenit subiect de „şopârliţe” prin birouri şi cabinete.

 
 

Bota a făcut câteva precizări interesante. „Sunt prea multe griji! Dacă plec din partid trebuie să fiu dat afară. Ca să candidez din partea altor formaţiuni politice trebuie să fiu dat afară din formaţiunea politică în care m-am înscris eu, de bună voie. O formaţiune politică la a cărei modernizare, am pretenţia că am contribuit şi eu. Prin fuziunea dintre PSDR şi PDSR la Congresul din 16 iunie 2001. Ştiu! Colegii mei din conducerea judeţeană a partidului, probabil, nu îşi amintesc data când am format PSD. Este un răspuns şopârliţelor ce umblă pe ici-acolo.

Revenind la subiecte serioase, vreau să prezint un proiect la care muncesc de câteva luni. Am luat informaţii, date, ce vor oamenii, ce fac oamenii, ce spune piaţa. Este vorba de piaţa cărnii de vită.

Am studiat cum se comportă tot ciclul de creştere şi valorificare a cărnii de vită în Maramureş. După aceste analize, am hotărât, mi-ar plăcea ca tot ceea ce fac eu, să facă în viitor Consiliul Judeţean, să susţin, să stimulez creşterea bovinei de carne prin subvenţionarea totală în acest an a dozelor de material seminal pentru rasele de carne: „Albastru belgian”, „Angus”, „Charolaise” şi „Limousine”, în funcţie de ce doreşte fiecare cetăţean. Aprovizionarea cu material seminal de va face ca şi până acum, de la aceiaşi furnizori, doar decontarea se va face de către mine, începând cu luna mai. Voi face o promovare mai puternică pentru ca oamenii să ştie că materialul seminal este gratuit în acest an. Prin această acţiune doresc ca oamenii să înţeleagă că viitorul în creşterea animalelor este în mare parte, bovina de carne. În vară am aranjat să fac o vizită la trei mari furnizori ai pieţei de carne de vită. În Italia, Austria şi Germania. În acest fel, până anul viitor sper să aduc în Maramureş beneficiarii direcţi ai viţeilor din producţia pe care doresc să o avem în judeţ. Mă interesează ca cetăţeanul din Maramureş să aibă cel mai bun preţ”, a spus Bota.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.