• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Aprilie , 2012

Senatorul Bota, program pentru promovarea vitei de carne

Programul pentru promovarea eficientă a vitei de carne din soiuri valoroase (Angus, Charolaise, Limousine, Albastru Belgian), în Maramureş, va fi demarat la începutul lunii mai.

Senatorul Sorin Bota va subvenţiona dozele de material seminal pentru însămânţarea cu vită de carne, din rasele amintite mai sus, începând cu luna mai, pe tot parcursul anului în curs.

Proprietarii de vite din Maramureş, care doresc să participe la acest program, pot solicita astfel dozele gratuite de la operatorii de însămânţări din zona lor.

Comentariile celorlalți

Nelu pop pe 15.07.2012 la 15:11
Articolul poate fi interesant prin mărime pentru neiniţiaţi ori pentru cei care nu ştiu absolut nimic despre creşterea vacilor indiferent că sunt pentru carne s-au nu.
dar şi mai interesantă este afirmaâia potrivit căreia "Senatorul Sorin Bota va subvenţiona dozele de material seminal" ca şi cum ar fi un stat ori instituţie sau organism cu buget nu doar un eventual domn ce suportă costul spermei de taur aşa cum deducem din ştirea de mai sus pe care ar fi prea mult să o pot numi articol. Mai bine ar face domn senator să găsească o formă de preluare a produşilor, respectiv a tăuraşilor la 500-600 kg. la un preţ real care acum ar fi măcar de 2,5 Euro şi atunci cu siguranţă proprietarii de vaci ar soliicita ei înşişi ănsămânţătorilor să le aducă material seminal pentru rase de carne. Asta doar dacă domn senator nu urmăreşte să cumpere el la un preţ de nimic viţeii de carne pe care crescătorii sunt nevoiţi să-i vândă în prezent în pierdere la 60% din preţul de cost adică la 1,2-1,5 Euro/kg. Doar viţeii de până la 100 Kg au un preţ mai bunicel de 10 lei/kg la care dacă vinzi pierzi mai puţin decît dacă îl vinzi la 2-3 săptămâni după fătare.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.