Curs valutar

4.5680 RON


4.0093 RON


5.1744 RON


1.4823 RON

Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Teo pe 03.03.2025 la 10:43
O idee excelenta, demararea acestui demers!
Felicitari, Gazeta!
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa 

G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac 

Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!

Duminică , 11 Martie , 2012
„Maramureşul merită o deschidere către Europa” - Anton Rohian, consilier judeţean PSD
Reporter: Cum ar arăta un scurt bilanţ al mandatului de consilier judeţean pe care îl încheiaţi în câteva luni?
Anton Rohian: Este unul dintre cele mai slabe mandate ale mele, dar pe finalul acestei activităţi trebuie să recunosc că, printr-o mişcare politică care a adus beneficiu judeţului, m-am simţit important, m-am simţit responsabil, pentru faptul că am fost ales în Consiliul Judeţean. Poate este pentru prima dată când am simţit că o activitate politică în CJ s-a finalizat şi a adus beneficiu atât pentru judeţ cât şi pentru cei care au participat. Am simţit atunci că oamenii politici, dacă ar reuşi să vadă care sunt priorităţile judeţului, cei care vor să facă politică nu să se regăsească doar în structura de politicieni, poate că ar aduce mai mult beneficiu judeţului şi oamenilor cărora le cerem votul din patru în patru ani. O altă reuşită de a mea e faptul că am reuşit să trec peste multe animozităţi legate de candidatura la Colegiul 2, acolo unde a câştigat Florin Tătaru. M-am implicat în această bătălie politică în mod foarte serios, am crezut în câştigul nostru şi a fost un examen dat de USL, un examen pe care l-am luat cu brio. Trebuie doar să lăsăm orgoliile şi asperităţile deoparte deoarece anul 2012 este unul electoral şi avem nevoie de înţelegere şi colaborare.
Rep.: Cum vedeţi alegerile locale care se apropie?
A.R.: în ceea ce priveşte situaţia din judeţ, se ştie că noi avem 18 primării, iar liberalii au 28, şi profit de acest material pentru a le transmite primarilor care spun că sunt liberali sau pesedişti, dar vor candida pentru UNPR, că este un păcat. Un păcat că se lasă ispitiţi de vorbe goale. Pe aceeaşi idee, dacă ne aducem aminte, au fost multe discuţii când i-am dat pe unii afară din partid, dar s-a dovedit că am avut fler politic. În câteva luni, ei au trecut pe la mai multe partide. Aceşti oameni care astăzi le promit maramureşenilor un mare câştig, sunt demagogi. De aceea voi intra în această bătălie politică pentru a le demonstra că relansarea acestui judeţ este legată de infrastructura pe care Mircea Man nu a reuşit să o realizeze. Dacă lega judeţul de lume prin Baia Mare - Vaja şi făcea o deschidere reală a porţii aeriene ar fi fost bine, dar aşa, ce avem? Un drum Baia Sprie – Bârsana, ce nu e nicicum şi care nu leagă nimic de nimic. Ar mai fi Spitalul Judeţean, unde ar fi trebuit ca lucrările să fie mai avansate. Dacă s-a fi făcut măcar aceste proiecte, la sfârşit de mandat am fi avut rapoarte pozitive pe care să le prezentăm maramureşenilor. Aşa lucrurile stau cum se ştie. Iar judeţul rămâne la fel de izolat şi cu nevoi multe. În viitorul mandat, dacă voi fi în această bătălie politică, am să încerc să trec peste mute din orgoliile şi ambiţiile mele, dar şi ale colegilor mei pentru a aduce în Maramureş ceea ce cred eu că este nevoie pentru a fi legaţi de Europa. Maramureşul merită o astfel de deschidere. M-am săturat de această izolare de la infrastructură până la implicare personală. Judeţul trebuie descoperit nu numai din avion, ci şi cu piciorul.
Rep.: O altă problemă spinoasă pe care aţi pus-o pe tapet de fiecare dată când aţi avut ocazia a fost cea a agriculturii.
A.R.: Da, pentru că avem 56% din populaţia judeţului de profesie agricultori, ceea ce arată, contrar celor care cred că avem o agricultură, sau ar trebui să avem un astfel de sector. Agricultura şi turismul trebuie să aducă beneficii maramureşenilor. În momentul de faţă sunt câteva întreprinderi care produc plus-valoare pentru cei din clasa de mijloc, dar în rest este jale. Cred că am putea face din Maramureş un foarte important judeţ şi din punct de vedere economic, relansând agricultura. Există proiecte, am lucrat la ele, dar nu s-au mai continuat şi trebuie odată să începem să facem şi ce trebuie pentru oameni.
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.