• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 August , 2012

Mă tot mir / Ştersul la gură

După lupte seculare care au durat vreo câteva săptămâni, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat cu privire la manifestul intitulat „Noul strigăt pentru ungurimea din Baia Mare!”, urmând să analizeze speţa potrivit dispoziţiilor Ordonanţei Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată.

Până aici toate mi s-au părut a fi în regulă. Începusem deja să fabulez despre cum o să-l sancţioneze ăia de la CNCD pe Ludescher, cum o să-l certe c-a mâncat câcat şi nici nu s-a şters la gură, cum o să-l amendeze de-o să-l sărăcească pentru câteva zile şi cum o să-i spună să nu mai facă chestii din astea rezervate celor slab mobilaţi intelectual.

M-am liniştit foarte repede, în momentul în care am aflat că preşedintele Colegiului Director al CNCD este Csaba Asztalos, un individ care, cel puţin teoretic, locuieşte pe o stradă din Baia Mare, parcă pe Cuza Vodă. Nici asta nu-i o problemă. Numai că Csabi a anunţat că nu va participa la luarea deciziei, pentru că doi dintre semnatarii manifestului, protestului, apelului sau cum altfel s-o fi numind gunoiul ăla de text l-au cununat religios şi civil.

Constatând că este în incompatibilitate, Csabi dragul de el a luat o hotărâre corectă. Numai că, fin la naşi nu scoate ochii, Asztalos a mai anunţat că se va face o traducere oficială a textului, deoarece textul apărut în presa românească nu ar reda fidel textul în cauză. E posibil ca traducerea să nu fie fidelă, dar, cu siguranţă, fondul problemei rămâne. Nu e relevant că în loc de „sau” s-a tradus „ori”, important e că îndemnurile şoviniste, intolerante, naţionalist-extremiste, exclusivist-naţionaliste fac parte din text, constituie chiar substanţa textului semnat de semidoctul ăsta de Ludescher, un pârlit căruia nu-i ajunge pensia şi linge orice blide ca să mai stea în scaunul de viţel-primar. Asztalos încearcă şi el, săracul, să-l şteargă la gură pe Ludescher.  

Îmi aduc aminte că ICCJ, cu ceva vreme în urmă, decidea că expresia folosită de Băsescu, „ţigancă împuţită”, este discriminare, dar nu reprezintă o contravenţie. De infracţiune nici vorbă. Asta înseamnă că pot şi eu să zic despre Ludescher, fără să amintesc din ce etnie face parte, că ungur nu e oricum, că este un împuţit şi-i pute gura? Înţeleg că e şi asta o discriminare, da’ nu contează.

Comentariile celorlalți

AAAA pe 22.08.2012 la 01:08
Nielule' fii tare ca pensula inprajina nu lasa subiectul sa adoarma ,mai ales ca acum uslasi isi simt sfarsitul prin reintorcerea marinarului "risipitor":)...Apropos eventual un editorial despre cum se lucreaza la tribunal la arhiva in ce conditii , cum sant serviti de catre institutie cei care santplatitori de impozite cand te aud sa scrii una ? sau pentru asta numai tine vana ta "princiara":))))))))))

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.