• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Iulie , 2012

Mă tot mir / Şefi interimari

S-a lansat moda interimatului, care-i un fel de modă de vară, cred. Cel mai mult, dintre toţi şefii şi şefuţii interimari, îmi place preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, un nene pe care îl cheamă Daniel Chiţoiu, despre care foarte puţină lume a auzit.

Asta-i de bine, că n-o fi făcut omul multe rele. Da’ nu de aia îmi place de el. Apreciez în mod deosebit la Chiţoiu modul cum ştie el să se exprimează în limba română. Par de-un examplu, Chiţoiu a zis că „au început să se debloce marile dosare penale” şi că „or să iese la iveală ce au făcut acest guvern”.

 

Aşa un preşedinte, fie el şi interimar, nu au avut liberalii niciodată. I.I.C.Brătianu, cu siguranţă, nu ştia să spune propoziţii aşa de cu miez. Şi asta încă nu-i nimic. Când o să se apucă Chiţoiu serios de muncă, că e de abia la început, o să dea adevărata măsură a valorii sale. Deocamdată a început cu un plagiat verbal, copiindu-l pe Vanghelie, care este colegul lui de alianţă sau de uniune, motiv pentru care copiatul ăsta nu se pune. Vanghelie oricum nu o să-l dea în judecată, că el nici nu poate să înţelege că când e corect şi că când nu e.

Ălalalt preşedinte interimar, de data asta al statului, fost preşedinte al liberalilor, vorbeşte corect, însă nu-mi place aşa de mult ca şi Chiţoiu. Nu-mi place pentru că e puţin ambiguu, după umila mea părere. Mai zilele trecute, ca să dăm şi un exemplu, pentru a fi în clar, Crin Antonescu, întrebat dacă o să-l graţieze pe Adrian Năstase, zicea că, atâta vreme cât o să fie preşedinte interimar al statului român, nu o să graţieze pe nimeni. Sincer să fiu, aş fi preferat să-l aud pe preşedintele interimar al României afirmând că n-o să-l graţieze pe Năstase. Punct. Precizarea suplimentară legată de cât timp va fi preşedinte interimar mă face să cred că, dacă Antonescu va ajunge şi preşedinte ales, zilele lui Bombo la „mititica” vor lua sfârşit.

Şi de ce să nu-l graţieze, până la urmă? Că uite, şi Simona Senzual, care a fost condamnată la un an cu suspendare, zice că l-a descoperit pe Dumnezeu, că vrea să se pocăiască, că s-a apucat de citit Biblia, ceea ce înseamnă că o condamnare sfinţeşte omul. S-o fi purificat şi Năstase, s-o fi lepădat şi de Satana şi poate fi eliberat, ca să poată sta să vorbeşte liniştit cu Chiţoiu...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.