• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Mai , 2012

Mă tot mir / Rânitul după Năstase

Îmi place spiritul gospodăresc al noii guvernări, dovedit şi-n guvernările anterioare, ce-i drept. Cum ştiu ăştia să facă curat, să albească rufele murdare puţini ştiu.

Dacă tot s-au nimerit să ajungă la guvernare, gospodarii ăştia s-au gândit că n-ar strica să înceapă curăţenia de primăvară cu mare avânt muncitoresc. Ăia care au guvernat înainte nu s-au străduit şi ei să cureţe urmele lăsate de ai lor? De ce s-ar schimba ceva taman acuma? Că doar nu s-or lăsa ăştia mai prejos, fix când e mai mare nevoie de curăţenie.

Dacă tot s-au gândit să se apuce de curăţenia asta, necesară pentru unii dintre ei, au început cu ce era mai greu, cu gunoiul cel mai mare. Ştersul bibelourilor de praf, datul cu mătura şi spălatul geamurilor sunt operaţiuni facile şi mai pot aştepta. Mai greu şi mai important de rezolvat în cel mai scurt timp era rânitul după Adrian. Acolo gunoiul era mai mare, cam cât era în miturile greceşti în grajdurile lui Augias. Care-i tot cu A şi tot din şase litere. Pentru ca rânitul ăsta să fie performant şi dus la capăt în timp record trebuia un grăjdar de profesie sau un Grăjdan, care-i tot cu G şi tot din şapte litere. Că nu-i totuna să cureţi după un iepuraş de juma’ de chil sau după un bou de o majă, furajat corespunzător pe ieslea guvernărilor.

Heracles ar fi rămas uimit de rapiditatea cu care s-a desfăşurat procesul ăsta de curăţire. Numai că Heracles e personaj din mitologie, în vreme ce Grăjdan e personaj real şi trăieşte printre noi, muritorii de rând. 

Cam toată lumea ştie povestea cu retragerea bruscă şi dintr-o dată a Inspectoratului de Stat în Construcţii din procesul „Trofeul Calităţii” pe motiv că nici prejudiciu nu există (şi nici n-a existat vreodată), nici Năstase nu s-a bălegat, grajdul mirosind doar a busuioc şi iasomie. Din toată porcăria sau găinăria asta, grăjdarul de serviciu, animal politic prin excelenţă, mi-a plăcut cel mai mult. Cică nu l-a lăsat conştiinţa să nu rânească după Adi şi a mai zis ceva de Cuza, care ar fi înfiinţat instituţia pe care o conduce el acuma. În scurt timp, grăjdarul o să afle că boul, oricât de curat ar fi, nu dă lapte...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.