Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Mă tot mir / Pas cu pas se-adună premii
Preşedintele juriului, academicianul Mihai Cimpoi, a declarat că propunerea de premiere a preşedintelui a venit din partea Fundaţiei Culturale Lumina din Drobeta Turnu Severin şi că n-are nici o conotaţie politică, „lucrarea probând o certă valoare artistică”. Măi să fie a dracului de treabă!
Pupincurismul ăsta românesc o să ne însoţească mult timp de acuma înainte. Faptul că Iohannis a primit un premiu de excelenţă la Gala „Zece pentru România” e de bun simţ. Omul a câştigat alegerile prezidenţiale, a devenit primul om în statul român şi, pe cale de consecinţă, se poate considera, fără teama de a greşi, că, din punct de vedere politic, anul trecut a performat mai abitir decât orice alt om politic de la noi. Dar de aici şi până a-l transforma într-un scriitor de mare talent e cale lungă. Mâine sau poimâine o să ne trezim, că model în trecut avem, nu-i problemă, că Iohannis o să fie primul miner al ţării, că tot nu mai sunt mine, primul constructor al ţării, că tot nu se mai construieşte, şi primul cofetar-patiser al ţării în care rahatul se vinde pe post de tort de ciocolată.
Pentru ca Iohannis să nu fie singurul premiat la amintitul festival, că era prea bătător la ochi pupincurismul, juriul a premiat-o şi pe fiica prefectului de Mehedinţi, o cotrohariţă despre care am aflat că s-a făcut remarcată doar prin faptul că a participat la o emisiune intitulată „Burlacul”, unde mai multe tute îşi ridică poalele-n cap în faţa naţiunii şi a unui bicepsos sau ceva asemănător în speranţa că ăla o să le... nu prea ştiu cum să descriu acţiunea la care sperau janghinoasele alea, ca să nu se supere vreo faţă mai bisericoasă.
Pentru că, asta-i destul de important, festivitatea de premiere, la care Iohannis n-a participat, s-a încheiat cu o agapă desfăşurată la Mănăstirea Sfânta Ana. Domnul primească!