• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 03 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Septembrie , 2016

Mă tot mir / Nevasta şoferului de avion

Altfel o să stea treaba de acuma înainte, că şi-a băgat Marele Mut purtător de vorbe. De un an şi jumătate funcţia asta, care nici măcar nu-i funcţie, că nu hotărăşte nimic purtătorul de cuvânt, e numai un fel de al doilea om după omul de zăpadă în luna august, n-a fost ocupată de nimeni. Ce-i drept, la cât şi cum vorbeşte Johannis, nici nu s-a simţit vreo lipsă în aparatul de la Cotroceni.

 

După ce Marele Mut o cugetat, mai lent, că lui nu-i prieşte viteza, îl ia cu ameţală, după un an şi jumătate, o luat hotărârea asta minunată: să-i dea Mădălinei Puşcalău Dobrovolschi o pită, ca să mănâncă şi gura ei ceva. Pe tanti asta o recomandă două calităţi pentru postul ocupat de curând: are diametrul toracic destul de mare, de unde putem presupune că poate scoate aer cu forţă din foale, cum fac balenele, chestie necesară în procesul vorbirii, şi este nevasta şoferului de avion al lui Johannis, calitate dobândită în urma unui divorţ rapid al Mădălinei de fostul soţ şi al unei îndrăgosteli rapide, la mare înălţime, unde aerul e mai rarefiat şi creierul mai puţin oxigenat. 

 

Mădălina asta se potriveşte cu Mutul ca mănuşa pe mână şi prezervativul pe falus, că şi ea e aproape la fel de deşteaptă. Dovada e faptul că Mutul a scris cartea aia absolut inutilă, „Pas cu pas”, iar Mădălina a scris şi ea o carte la fel de fadă şi de lipsită de orice consistenţă, „Înfruntarea finală”, în care povesteşte cum a moderat ea confruntarea dintre Johannis şi Ponta, înainte de alegerile prezidenţiale. Mai interesant decât treaba asta nu poate fi decât o carte despre cum a fost executată o lovitură de colţ în meciul de fotbal dintre Brişca Sarasău şi Băştinaşii Suciu de Sus.

 

Mădălina a zis că înţelege cât de mult cântăreşte rolul pe care şi l-a asumat. Care înţelegere, care rol, care asumare? Că ea nu are nimic de făcut decât să să ducă la şoping cu cardul alimentat de Marele Mut. Ce purtător de cuvânt poate fi, dacă ăla nu vorbeşte? Ce să poarte ea pe la Cotroceni, în afară de bulendrele de pe ea?  Aţi văzut cum face un peşte cu gura, atunci când e scos din apă şi e aruncat pe uscat? Cam aşa vorbeşte şi Klaus. Ce poţi transmite mai departe din toată chestia asta, în afară de o grimasă care să exprime suferinţa de a face parte din rândul necuvântătoarelor? Ca să-i cosmetizeze cumva discursul preşedintelui, Mădălina o să tacă zâmbind...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.