• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 5 Noiembrie , 2012

Mă tot mir / Mesaje de la Cercel

În fiecare lună, cineva de la BRD, bancă de la care am luat io un credit ca să-mi faianţez baia şi să-mi cumpăr o „ghivetă” nouă, îmi trimite un mesaj pe telefonul mobil, mesaj care mă atenţionează ca nu cumva să uit să-mi plătesc rata la data scadentă, că altfel se întâmplă foarte mari baiuri. Cum io-s mai spărios din fire şi pentru că aşa-i normal, în fiecare lună îmi plătesc rata. Că dacă am luat banii şi atunci mi-a fost bine, corect e să-i şi dau înapoi şi să-mi fie rău acuma.

Nu asta mă deranjează în mod deosebit, decât la bugetul meu lunar, destul de firav şi fără rată. Mă deranjează însă că, în vreme ce io strâng cureaua de nu mai am nici găuri să mă încing cum se cuvine, un nene care e viţel-preşedinte la BRD, unu’ Cercel, şi cu alţi şmecheri din bănci au luat nişte amărâţi de 22 de milioane de euro, pe care am înţeles că nu i-au mai dat niciodată înapoi. La ei se poate şi aşa.

Pe lângă Cercel ăsta, la furăciune au participat şi nişte infractori angajaţi ai statului. Unii dintre ei sunt în funcţii gras plătite de mai bine de zece ani, ceea ce înseamnă că au ştiut să ungă maşinăria politică chiar şi atunci când caroseria a fost revopsită. Indivizii ăştia au averi fabuloase pentru nişte bugetari. Indiferent cât de bine ar fi fost plătiţi de-a lungul timpului, nu aveau cum să adune o aşa mare grămădoaie de bani, atâtea terenuri, colecţii de obiecte de artă, vile, automobile şi bijuterii, fără să mai punem la socoteală cam cât or fi cheltuit în anii ăştia, că obrazul ca şoriciul cu cheltuială exorbitantă se ţine. Numai un dobitoc din ăsta deţine o colecţie numismatică de aproximativ 100.000 de euro. Cele mai multe muzee din ţara asta nu-şi permit un aşa lux.

Acuma stau şi mă gândesc dacă nu cumva Cercel era ăla care îmi tot trimitea mesaje pe telefon îndemnându-mă să-mi plătesc rata la timp. O fi fost omul îngrijorat, că dacă nu existau fraieri ca mine, de unde dracu’ putea el să fure atâta amar de bănet? Nici nu mai îmi place „ghiveta” din baie şi parcă şi culoarea plăcilor de faianţă îmi repugnă. Aşa m-am enervat pe Cercel, că parcă-mi vine să le sparg. După care o să-mi iau un nou credit, că nu pot sta cu baia ca după cutremur. Măcar o să ştiu sigur că pentru noul credit n-o să mai primesc mesaje de la Cercel. Că el o să aibă baie „la comun” şi acolo nu-i voie cu telefoane...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.