• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 15 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 4 Martie , 2012

Mă tot mir / Liber al SIE

Eram îngrijorat că nu mai avem şef la Serviciul de Informaţii Externe, că fostul şef a binemeritat funcţia de premier. Bine că tensiunea asta n-a durat mult, că nu mai suportam. Preşedintele patriei noastre a cugetat el ce-a cugetat şi l-a numit pe Teodor Meleşcanu în locul lui Ungureanu, mişcare ghiduşă, menită să dea o lovitură crâncenă urmaşilor Brătienilor pe linie politică. Asta a fost prima surpriză. A doua a fost că Meleşcanu a acceptat, fără să clipească, cu toate că nu are pielea aşa de întinsă pe fizic încât să-i provoace oareşceva schimbări comportamentale.

Printre lucrările publicate de Teodor Meleşcanu se numără şi „Principiile şi practica diplomaţiei” şi s-o fi gândit omul că nu e diplomatic să-l refuzi pe preşedinte, mai ales că te întâlneşti cu o ofertă din asta promoţională foarte rar, mai exact o dată în viaţă.
O fi ceva regulă nescrisă, de care n-am aflat până acuma, regulă care să ceară numirea în postul de şef al şpionilor musai un fost ministru de Externe, că şi Ungureanu şi Meleşcanu s-au preocupat cu ocuparea postului respectiv o vreme.
A trecut şi validarea lui Meleşcanu de Parlament, singurul lucru interesant fiind reprezentat de amnezia noului şef al SIE, care a uitat să pună mâna pe Biblie în momentul depunerii jurământului. Poate şi pentru că activitatea de la SIE nu tare se asortează cu rugăciunile.
Important până la urmă e ce o să facă Meleşcanu în noua sa funcţie. Foarte mult mi-a plăcut că omul şi-a declarat intenţia de a identifica şi a atrage fonduri pentru România. Ideea e cel puţin interesantă, dacă ne imaginăm cam cum ar arăta un ofiţer SIE cerând ălora de-i spionează nişte amărâte de milioane de euro, dolari sau ce alte monede circulă prin lume.
Mai frumos mi se pare însă că acelaşi Meleşcanu şi-a fixat ca prioritate zero buna desfăşurare a alegerilor din acest an. N-aş fi crezut niciodată că serviciile secrete pot fi interesate de acest subiect, dar se pare că m-am înşelat. O să fie din ce în ce mai bine, pentru că vajnicul Meleşcanu mai vrea să identifice vulnerabilităţile României legate de criza economică şi să ofere alternative. Ne scoate Mele din gunoi, ca să nu spun rahat, că are soluţii la orice. Şi, până la urmă, soluţia salvatoare tot Băse a găsit-o.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.