• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 15 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 8 Mai , 2012

Mă tot mir / Ne-am stabilizat, ca să nu derapăm

Premierul desemnat, Victor Ponta, a trecut peste criticile făcute de-a lungul timpului „traseiştilor din UNPR” şi a semnat cu Gabriel Oprea, un Protocol de susţinere pentru învestirea Guvernului. Până aici nu-i nimic surprinzător sau de mirare. Ba chiar era de aşteptat ca Oprea să părăsească barca grav avariată şi să-şi găsească o plută de salvare.

Gheneralul de mucava a găsit şi explicaţia pentru autograful pe care l-a dat pe amintitul protocol: cică a semnat ţâdula „pentru stabilitatea României”. Acuma da, acuma ţara nu se mai clatină, nu se mai zguduie din temelii, nu se mai cutremură, nu se mai hâţână.

În general, generalii nu prea au simţul umorului, că aşa-s ei, mai milităroşi, mai sobri. Nu prea, da’ Oprea îl are până la ridicol. Zice „fostul şef al mafiei personale a lui Adrian Năstase”, după cum îl caracteriza şeful statului, că fără existenţa UNPR România intra în derapaj economic. Aşa o fi, că generalul cu patru stele înţelege cum stă treaba cu derapajele, mai ales cu alea controlate, folosite pe sinuoasele şi alunecoasele drumuri ale politicii. Ce mai încoace şi încolo, Oprea ne-a mai luat o grijă de pe suflet; după ce a stabilizat el România, i-a rezolvat şi problemele economice. Şi cu toate că are faţa aia specifică indivizilor care parcă latră când vorbesc şi dau senzaţia că ar vrea să muşte din tăblia mesei, a făcut toate astea aşa de discret încât nimeni nu şi-a dat seama, nimeni n-a simţit chestiile astea.

Ca o stea de general, cu cinci colţuri, protocolul are cinci puncte. De o importanţă covârşitoare pentru întreaga naţie. Chiar dacă unele sunt ilare. Am aflat, de exemplu, că marile averi o să fie taxate, treabă care va fi pusă în practică până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare. Baronilor locali au început să le tremure chiloţii pe ei şi conturile în bancă, după ce au aflat de stabilitatea asta gândită de Oprea. În fine, în urma activităţii lui Oprea, o să crească salariile, pensiile şi nivelul de trai al populaţiei. Cel puţin aşa zice protocolul semnat de procurorul social-democrat şi generalul care a ridicat dezertarea la rang de virtute şi i-a dat fugii statutul de act eroic.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.