• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 15 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Aprilie , 2012

Mă tot mir ./ Dacă aflu...

Primul-ministru, Ungureanu, şi-a adus aminte brusc şi dintr-o dată că este membru al Partidului Naţional Liberal şi s-a cerut la o şedinţă a Biroului Politic al partidului. Zice Mihai Răzvan că el nu şi-a pierdut calitatea de membru al partidului, el fiind doar autosuspendat.

Nu tare contează că Ungureanu nu a mai fost la o şedinţă a liberalilor, nici în cadrul organizaţiei din Ciorogârla, de tare mulţi ani. Da’ parcă mai contează... Devenit în propria sa viziune un fel de axis mundi, un ţăruş în jurul căruia întreaga lume se învârte până ce o ia ameţeala, adică, un punct fără de care nimic nu ar mai avea coerenţă în lumea asta, poate chiar punctul ăla de care avea nevoie Aristotel, sau care beteşig dintre filozofi, ca să ridice lumea, o piatră de hotar fără de care până şi icoanele şi-ar pierde sfinţenia, spionii, acoperirea, şi rromii, alocaţiile pentru puradei, Ungureanu se crede un buric al lumii, chiar şi al celei liberale.

Şi chiar dacă mai e membru al Partidului Naţional Liberal, de ce mama franţului ar trebui el să participe la o astfel de şedinţă? Numa’ aşa, de sanchi? N-are treburi destule pe cap? Nu trebuie să caute un mijloc de a vinde cuprul iubitei noastre patrii? Nu are nimic de rezolvat în legătură cu acreditatrea minunatei nou înfiinţate universităţi de la Târgu Mureş? Unde mai pui că are de rezolvat şi problema plafonării proprietăţilor naţionalizate, despre care chiar el, lumina lumii, spunea că e o nedreptate. În condiţiile astea, mai are vreme de pierdut la o şedinţă de partid?

Dacă stau bine şi mă gândesc, parcă Ungureanu se lăuda cu statutul său de independent, pe care şi l-a câştigat cu atâta trudă acceptând şefia SIE. O fi fost şi atunci liberal? Dacă nu altfel, măcar în convingeri? Băsescu oare ştie că a numit un liberal în fruntea Guvernului? Înţeleg că treaba asta cu liberalismul e aşa, un fel de pelerină de vreme foarte călduroasă, pe care o dai jos când dai de căldurică şi o mai scoţi de la naftalină când ţi se opreşte privirea pe vreun portret al vreunuia din familia Brătienilor. Care, fie vorba între noi, s-ar răsuci prin cele coşciuge dacă ar afla că până şi Ungureanu e liberal. Dacă aflu că şi Băse e liberal, mă mut. La marmacie...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.