• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 12 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Octombrie , 2016

Mă tot mir / Forme simple de viaţă

Sunt atâtea lucruri minunate în lumea asta şi atâtea fenomene fantastice se petrec, încât rămâi mut de mirare, mai mut decât Klaus Iohannis. Io, trebuie să recunosc, nu pricep mare lucru din chestiile astea ştiinţifice, că de aia mă şi mir de ele. Ceva cercetători britanici au descoperit, mai alaltăieri, că radiaţiile cosmice ar putea oferi suficientă energie pentru a alimenta forme simple de viaţă. Nu numai că ar putea, zic deştepţii ăia, ci chiar întreţin o formă de viaţă, o bacterie care trăieşte izolată total de razele Soarelui, la două mile adâncime sub suprafaţa Pământului.

Acuma stau şi io, aşa, ca prostul, şi mă întreb de ce s-or fi apucat ăştia să dea la sapă două mile în jos, ca să găsească forma aia primitivă de viaţă, când treaba putea fi rezolvată mult mai simplu, printr-o simplă vizită în România? Şi la noi trăiesc forme simple de viaţă, izolate total de razele inteligenţei, oricât de rudimentară ar fi aceasta.

În această categorie se încadrează multe fiinţe bipede, aparent înzestrate cu un rudiment de gândire. Una dintre acestea este Anamaria Prodan care, spre diferenţă de bacteria britanică, poate glăsui. Din puţul gândirii ei, mai adânc decât e săpătura englezoilor, extragem acest veritabil diamant de gândire: „L-am întâlnit pe Dumnezeu făcând dragoste”. Ţinând cont de contextul expus, poate era mai bine dacă scriam „din puţa gândirii ei”, da’ oricum nu prea contează, adâncimea fiind probabil aceeaşi.

 

Tot alaltăieri, conducerea de la FC Dinamo Bucureşti a demonstrat că se află la nivelul bacteriei amintite, în momentul în care a luat hotărârea de a-l numi pe Adrian Mutu în postul de manager general al clubului. Cât de prost poţi să fii ca să iei o aşa decizie idioată? La ce-ţi poate folosi în conducerea clubului forma respectivă de viaţă, simplă, iradiată şi dopată?

Cercetătorii britanici afirmă că este puţin probabil ca bacteria lor, forma aia simplă de viaţă, să devină complexă. Lucrurile stau la fel şi la noi, că nici formele noastre primitive de viaţă n-au nicio şansă să evolueze.

 

Tot nişte cercetători au descoperit recent că universul observabil conţine de zece ori mai multe galaxii decât se credea anterior. Pornind de la premisa că inteligenţa este o constantă a universului numai noi suntem din ce în ce mai mulţi, avem o palidă consolare: creşte posibilitatea ca să existe şi în alte lumi bacterii şi forme simple de viaţă ca la noi. Ca să nu fim de râsul universului...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.