• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 31 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 August , 2017

Mă tot mir / Cum alăptează Carmen Dan

Dacă îmi place de cineva din actualul Guvern, în afară de Tudose ăsta cu faţa lui şifonată de buldozer, e Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne. Cucoana asta e de o gingăşie şi de o feminitate care nu se prea potriveşte cu pulanul po­li­ţiştilor, da’ are aşa o grijă maternă pentru suptangajaţii ei care te emoţionează până la lacrimi birjăreşti şi înjurături asortate cu lacrimile.
Că de ce zic asta? De aia, că grija ma­ternă a cucoanei Carmen e aşa de neţăr­murită, încât nici nu-şi dă seama că suptangajaţii ei au fost înţărcaţi în urmă cu o jumătate de secol, mai mult sau mai puţin, după caz, şi că nu mai trebuie să le dea de supt. Şi cu toate astea, minis­treţa le dă în continuare să sugă. Bineînţeles că nu din ţâţele personale avute în dotare, ci din ţâţa generoasă a bugetului de stat, cel mai des de stat de­geaba, cu curu’ pe cămaşă, precum boul pe coadă.
Povestea cu alăptatul ăsta târziu a în­ceput în 2014. Până atunci legea zicea că pensionaţii de la stat nu se pot angaja din nou la stat, dacă au o pensie ce depăşeşte nivelul salariului mediu brut pe economie. Atunci a apărut în schemă un grup de parlamentari, 16 la număr, ăi mai mulţi pesedei, printre ei aflându-se şi ăsta cu moaca tamponată de peridoc, Mihai Tudose, care a iniţiat legea ce a eliminat restricţiile privind cumulul pensiei şi salariului.
Aşa se face că în Ministerul Afacerilor Interne oamenii au început să se pensioneze pe capete. Mulţi dintre ăştia pen­sionaţi nici nu împliniseră 50 de ani şi aveau salarii babane, băgând la teş­cherea lunar cam cât câştigă un conservator sau un restaurator într-un an. Başca alte beneficii. A doua zi după pensionare, respectivii au fost reangajaţi pe acelaşi post, în acest mod simplu suptangajaţii lu’ madam Carmen du­blându-şi veniturile. Nu-i ruşine, că-i după lege, şi nici Carmencitei gura nu-i pute, că ea mâncă numa’ rucola.
Un lider de sindicacat al poliţiştilor zice că e o porcărie ce se întâmplă, Carmen Dan zice că nu e bine – am văzut-o io, la tembelizor! – şi treaba merge înainte tot cum a mers. Carmen are cinci astfel de consilieri, da’ nu-i bai, şi se plânge că de vineri până marţi au depus cereri de pensionare 700 de poliţişti, de la începutul anului înregistrându-se peste 3.200 de astfel de cereri. Păi ăia-s mai proşti? Se pensionează azi şi se reangajează mâine, că ăsta-i modelul patentat de bandiţii din PSD şi Carmen e fată bună, le dă la toţi să sugă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.