• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Octombrie , 2012

Mă tot mir / Ceva se întâmplă, da’ nu se schimbă nimic

Ne apropiem încet de ziua alegerilor parlamentare, motiv pentru care partidele îşi desemnează oamenii care vor candida pentru un fotoliu de parlamentar. Apar şi surprize, nu mari, da’ orişicât. Aşa, de exemplu, aflăm că pedeliştii Radu Berceanu, Adriean Videanu şi Sever Voinescu şi Valentin Iliescu nu vor mai candida. Oamenii şi-au umplut sacii în mandatele trecute şi s-or fi şi plictisit să-i tot înjure lumea.

Există ceva cutremure şi în UDMR, liderii acestei grupări, că partid încă nu-i, fiind îngrijoraţi de faptul că oficialii Partidului Popular Maghiar din Transilvania au anunţat că sunt dispuşi să intre într-o alianţă-ceardaş cu Partidul Civic Maghiar, lăsând UDMR-ul ca pe o babă politică stafidită să privească de pe margine dansul ăsta politic cu năbădăi, strigături şi bătută pe cizmă, după ceafă şi la urne.

Prin PSD lucrurile stau oarecum diferit faţă de ceea ce se întâmplă în PDL. Ăştia nu se retrag, ba dimpotrivă, sunt fideli ideii de familie. Aşa se explică că la Buzău un tată pesedist se vrea ales în Senat, în vreme ce fiul pesedist musai se doreşte coleg cu tat’su, numai că juniorul se vrea ales în Camera Deputaţilor.

Liberalii au şi ei o problemă, numai că problema lor de acuma se numeşte Crin Antonescu. Preşedintele lor a slăbit grozav în sondajele din ultima vreme, cam un sfert din românii care declarau în urmă cu vreo două luni că au încredere în el răzgândindu-se între timp. Suspendarea lui Băsescu, asta a doua, s-a dovedit la fel de sinucigaşă ca şi prima. Dacă procesul ăsta de slăbire forţată mai continuă o vreme, struţo-cămila pesedisto-penelistă trebuie să-şi găsească un alt candidat la prezidenţiale, că din cel de acum n-o să rămână decât hainele. Doctorul Oprescu e gata să vindece situaţia, da’ nici asta nu pare a fi cea mai elegantă soluţie şi nu pentru că Oprescu ar fi prea negru în cerul gurii.

Singurii care au crescut în sondajele din ultima vreme se pare că sunt ungurenii de la ARD şi oligofrenii de la PP-DD, lucru care nu trebuie să ne îngrijoreze prea tare, că nu se schimbă nimic dacă în Parlament o să intre Mihai Răzvan Ungureanu şi Dan Diaconescu în locul Robertei Anastase şi a Adrianei Săftoiu.   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.