• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 31 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 13 August , 2017

Mă tot mir / Ce nu se premiază se decorează

În urmă cu câţiva ani, Kelemen Hunor a declarat că, în România, minorităţile naţio­nale sunt tratate cum sunt tratate. Prin această afirmaţie simplă, Kelemen Hunor a demonstrat că posedă o logică imbatabilă şi o inteligenţă devastatoare, evitând să greşească şi să afirme că, în România, minorităţile sunt trate cum nu sunt tratate sau că nu sunt tratate cum sunt tratate.
Tot în legătură cu această problemă, Kelemen Hunor mai zicea înainte vreme că, în Europa, drepturile minorităţilor „trebuie să fie la fel de importante ca şi porcul, ca şi albinele.” Indiscutabil că Hunor iubeşte porcii, că de aia s-a făcut medic veterinar şi s-a înscris în UDMR. O fi şi o afecţiune ce ţine de o nostalgie a originilor, pentru că strămoşul porcului domestic a apărut în Asia şi a migrat treptat spre Europa. Mai mult, pe an ce trece, guşa lui Hunor ne aduce aminte cât de importante sunt sarea, piperul, boiaua şi usturoiul în bucătăria tradiţională arde­lenească.
Alte declaraţii de top ale liderului ma­ghiar sunt cele care susţin că „România doar pe hârtie este stat naţional”, că maghiarii din Ardeal se tem că românii vor să le ia identitatea, că s-a produs o isterie naţională anti-maghiară şi, mai nou, că UDMR şi maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului şi că, în lipsa realizărilor din ultimii 100 de ani, politicienii români vor recurge la dis­cursuri naţionaliste.
Veterinarul ăsta ratat trebuie liniştit cumva. În absenţa unor tranchilizante efi­cace, încercăm cu vorba bună. În legătură cu furtul identităţii, Hunor poate să stea liniştit, pentru că nimeni, da’ absolut nimeni, nici cel mai prost dintre români, n-ar vrea să fie Kelemen Hunor. Dacă-i vorba de isterie anti-maghiară, în­seamnă că româncelor li s-a pus pata pe unguri, pentru că de români nu poate fi vorba, pentru simplul motiv că ei n-au uter, urmarea fiind aceea că nu se pot isteriza.
E ceva mai dificil să-i explic lui Hunor că România e stat naţional nu doar pe hârtie. Cred că mai uşor ar pricepe un exemplar Mangaliţa, care-i o rasă de porc domestic de provenienţă maghiară, mai flocos decât Hunor, dar cam cu ace­leaşi fălci.
Şi când te gândeşti că Hunor ăsta a fost ministru al Culturii în Ro­mânia, a fost decorat cu Ordinul Steaua României în grad de Comandor şi încă mai primeşte salariul de senator al României, parcă te ia cu ameţeală! Da-i şi bine, pentru că treaba asta demonstrează că, la noi, rasele de porci rămase nepremiate se deco­rează.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.