• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 08 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 7 Octombrie , 2014

Mă tot mir / Canibalul „Beji”

Aşa cum e firesc şi cum bine se cade într-o campanie electorală, scandalurile în care sunt implicaţi oamenii politici ai minunatei noastre patrii se înmulţesc. Ceea ce nu-i musai rău. Cel mai interesant mi se pare „dosarul Microsoft”, în care nu mai puţin de nouă foşti miniştri sunt acuzaţi de procurorii DNA că au săvârşit diferite infracţiuni, în principal abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

 

Bineînţeles că individele şi indivizii care au ocupat de-a lungul timpului scaune ministeriale pe la diferite ministere neagă orice legături cu ochiul dracului, Ecaterina Andronescu declarându-se chiar şocată de acuzaţiile lansate de DNA. După ce iese din starea de şoc n-ar strica să lectureze zecile de pagini din sesizarea întocmită de procurorii de la DNA, pagini care o privesc în mod direct şi personal şi din care rezultă că ar fi luat nişte ce foarte mulţi dolari şi euro, plus calculatoare, de la mai multe firme, pentru a le facilita derularea unor proiecte cu ministerul pe care-l conducea.

 

Ce-mi place cel mai mult în scandalul ăsta este faptul că unul dintre denunţători este, foarte probabil, Eugen Bejinariu, actualmente deputat PSD, fostul şef al Secretariatului General al Guvernului în vremea lui Bombo. Se pare că Bejinariu le-ar fi spus procurorilor, cu subiecte şi predicate explicite, că demnitarii implicaţi în acest scandal ar fi luat sume de bani, adică şpăgi, şi ar fi vinovaţi de o multitudine de fapte de corupţie. Foarte bine, ne place de Eugen Bejinariu pentru că sprijină lupta împotriva corupţiei şi vrea să spele ţara asta pentru ca să avem o Românie curată. Se pare că omul s-a săturat să tot înghită, aşa cum făcea când era sub Bombo, şi acuma scuipă.

O singură nedumerire am şi în acest caz, pentru că fără nelămuriri nu se poate într-o ţară aşa de complicată, cu oameni atât de sofisticaţi: de ce l-a apucat pe Bejinariu scuipatul abia acuma, din moment ce susţine că Dan Nica şi Şerban Mihăilescu i-au cerut să semneze contractul cu Microsoft în urmă cu mai bine de zece ani? Eugen ăsta îmi aduce aminte de canibalul din Indiana care şi-a ucis, ciopârţit şi mâncat iubita, după care a renunţat la carne şi a devenit vegetarian, susţinând că îl scârbeşte carnea. O fi fost carnea de băgat în gură mai bună pe vremea lui Bombo...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.