• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 Septembrie , 2012

Mă tot mir / Are şi Piţi dreptate

Nu mă pricep la fotbal, de aia şi scriu câteodată despre sportul ăsta cu băşică. Îmi propusesem să nu mai scriu niciodată despre sportul ăsta şi nici despre goleadori, dar nu mă pot abţine, mai ales după fantastica victorie a fotbaliatorilor noştri obţinută în faţa şi spatele ălora din Andorra.

Ţin să remarc, în primul rând, prestaţia lui nea Piţi. Mai întâi a ţinut să ne anunţe că naţionala din Pirinei nu e chiar aşa de slabă cum o cred unii şi că o să avem un meci greu. Asta aşa, ca să poată el zice, în eventualitatea unui eşec, că el ne-a spus şi ne-a avertizat.

Cu cine ar trebui să jucăm, mă întreb eu ca tălâmbul, ca să zică şi Piţi că jucăm la victorie şi că singura problemă care se pune e câte goluri o să le dăm ălora? Apropos, în seara în care noi ne canoneam cu amatorii ăia, Brazilia spulbera China cu 8 la 0. În China sunt câteva zeci de milioane de fotbalişti legitimaţi, în vreme ce în Andorra sunt 84 de mii de locuitori. Din care mai mult de jumătate sunt femei. Din ce rămâne nişte ceva mii sunt bătrâni, copii sau schiori, mai sunt câţiva în conducerea statului, au şi ei vreo doi handicapaţi, câţiva preoţi, medicul satului, poliţistul de proximitate, poştaşul localităţii, şeful spitalului, şeful poliţiei şi şeful poştei centrale. Din ce rămâne se face echipa de fotbal. Şi Piţi îşi făcea probleme…

N-am înţeles de ce au insistat ăştia de-au transmis meciul cu imagini cu Piţi. Un aşa penibil antrenor de naţională n-am văzut în viaţa vieţii mele. Barbugiul îşi îndesase în gură un pumn de lame de gumă de mestecat şi le molfăia de parcă erau jambierele lui Mutu după ultimul antrenament al drogatului la Săftica.

No, gata cu Piţi. Acuma cu fotbaliştii. Foarte bună prestaţia rezervelor, care n-au greşit nicio minge. În rest, nimic de semnalat. Mi-a plăcut unul de la ei, devotat tare culorilor naţionale şi plin de elan, da’ i-am uitat numele.

Dacă a fost ceva la înălţime, ăla a fost publicul. Chiar nu mă aşteptam la aşa o surpriză plăcută. Oamenii ăia ar fi meritat o naţională de fotbal. Da’ de unde dracu’ să o iei, dacă nu o ai? Are şi Piţi dreptate să afişeze moaca aia de rumegătoare bovină…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.